Защо винаги привличате мъже и жени, които изневеряват

Защо винаги привличате мъже и жени, които изневеряват
Снимка: Thinkstock

Милена Родригес

Обикновено нямате проблем да си намерите мъж/жена. Много от партньорите ви са приятели на приятели, на колеги или познати. Връзката обикновено потръгва като приятелска, преди да започне да се задълбочава. Когато за първи път се запознавате с човека, той/тя е или е във връзка, или е на път да прекрати връзката си, или тъкмо е приключил/а последното си партньорство.

Двамата толкова си допадате! За първи път някой истински се интересува от вас - какво казвате, какво обичате и какво ви е приятно да правите, как е минал денят ви, какво ще правите утре... Всеки път, когато се срещнете, той/тя винаги се усмихва така, че да разтапя сърцето ви. Това е тъкмо каквото винаги сте искали – изобилно внимание и постоянна любов.

Дните и месеците си минават и вие започвате да забелязвате, че той/тя обръща повече внимание на това кога ще сте заети и няма да сте наоколо, отколкото да прекарвате качествено време заедно. Хубавите ви моменти стават все по-редки и се случават, само когато вие настоявате. Започвате да ставате подозрителни към времето, което той/тя прекарва далеч от вас, затова решавате да пошпионирате. Вашите най-лоши страхове се потвръждават. Още един неверен мъж/невярна жена! Също като всички останали мъже/жени... те всички изневеряват!

Аз наричам този модел на лоша връзка "Любовта трябва да е постоянно пред очите ми"
Това, което се случва в действителност, е, че вашето вътрешно дете се страхува, че ако не сте непрекъснато пред очите на някого и той/тя не се занимава постоянно с вас, няма да бъдете забелязани и ще бъдете забравени. Дълбоко в себе си се страхувате да се доверите и не можете да приемете, че другите ще ви обръщат внимание и ще ви обичат, без постоянно да им го напомняте. Опитвали сте преди и хората са ви разочаровали. Затова сега вие изисквате любов и внимание, понякога по по-фин начин, понякога съвсем заповеднически.

Често изразявате мненията си под формата на импулсивни избухвания. Губите търпение лесно и показвате какво не ви харесва съвсем открито. Нещо, което другият човек всъщност никак не одобрява у вас. Освен това страдате от слаба до екстремна ревност и имате склонност да монополизирате вниманието на хората, с които сте във връзка. Много се разстройвате и тревожите, ако човекът е зает някъде, където вие не сте център на вниманието – или не присъствате.

Иронията тук е, че повече от всичко вие искате да бъдете забелязани, да ви обръщат внимание и да бъдете обичани, но хората, които привличате и с които имате връзка, са такива, които, ако имат тази възможност, ще изберат някой друг. Те по-скоро биха си прекарвали времето далеч от вас, вместо с вас.

Това само препотвърждава вашите вярвания и страхове, че на мъжете/жените не може да се вярва. Вашите партньори може да се чувстват виновни или пък не, а и могат да имат извинение или пък не – а понякога дори обвиняват вас за техните действия, но фактът си остава, че на тях не може да се вярва. Сякаш просто не могат да се спрат. Така че, ако те винаги изневеряват, защо вие да им имате доверие. Доказали са, че не може да им вярвате, че защо да го правите?

Тъкмо това са убежденията и нагласите, с които се придвижвате към следващата си връзка. Тези убеждения и нагласи диктуват и затвърждават вашето поведение, когато вече сте във връзка. И точно това са убежденията и нагласите, които привличат поредния изневеряващ.

Много от нас просто преминават от една болезнена ситуация в друга, без въобще да си помислят защо или как връзките им продължават да се провалят. Още по-зле, често се опитваме да поправим ситуациите – да променим външните обстоятелства, без да се променим отвътре – и накрая се оказваме в нова връзка, която се проваля по подобни, само че обратните крайни причини.

Факт е, че вие сами създавате тези преживявания. Вие и само вие сте общият знаменател във всичките си връзки. Другият човек може да си има своите собствени психологически проблеми от детството и вие бихте могли да се научите как да разпознавате мъжете и жените, които има вероятност да изневерят (по думите, които използват и езика на тялото им), но това е като да се опитвате да прикриета една рана с много красиво парче плат, просто за да не я виждате. За съжаление това няма да я излекува...

Ако искате да привлечете хора, които ви носят щастие и удовлетворение (а не болка и разбито сърце) и ако искате да поддържате здрава, покриваща очакванията ви връзка, трябва да приемете всяка ситуация, която изживявате с друг човек, като съдържаща послание към вас. Докато не го чуете, има голяма вероятност то да се повтаря отново и отново.

Така че следващият път, когато връзката ви завърши по същия начин, не се правете на изненадани, наранени и предадени. Вие сте се отдали изцяло на едни невъзможни отношения, като сте си знаели много добре как ще завършат!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти