Започна онлайн гласуването в деветото издание на ПРОМЯНАТА

промяната
Снимка:

Онлайн гласуването в деветото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА, осъществявана в партньорство с Reach for Change България, започва днес (4 октомври) и ще продължи до 24 октомври.

Всеки желаещ може да се запознае с идеите на петимата социални предприемачи и да избере един от тях на www.nova.bg/promyanata. Тримата финалисти с най-много гласове ще продължат в последния етап на конкурса – среща с възрастното и детското жури на ПРОМЯНАТА, като ще се борят за голямата награда от 20 000 лв.

В деветото издание на ПРОМЯНАТА финалистите, които ще се състезават за първото място, са:

Митко Христов от Академия “Атлантида“ – софтуерен инженер, програмист и създател на иновативната школа по състезателна математика. Академия “Атлантида” включва в обучителния си план не само постигането на успехи и печеленето на медали по математика, но и развитието на емоционалната интелигентност при децата. Митко вярва в големия потенциал на българските деца в областта на състезателната математика и иска да достигне до районите, където тази дисциплина е все още по-слабо развита.

Божидар Балевски и Емил Бенов от Investclub Kids – преди по-малко от година специалистите с бизнес и финансов профил решават да създадат онлайн платформа за финансова грамотност за деца от пети до дванадесети клас. Съдържанието в платформата ще е изцяло анимирано и ще е съобразено с начина, по който децата и младежите възприемат най-лесно и достъпно нова информация. Целта на Божидар и Емил е всеки зрелостник, който излиза от средното образование, да може да вземе информирано решение за важните финансови въпроси, които ще срещне с влизането си в света на „възрастните“.

Катерина Костадинова и Марио Митончев от MedicalSpace.org – младежите, посветени на медицината, решават да създадат платформа за безплатна подготовка по химия и биология за кандидат-студенти. Катерина е практикуващ парамедик към най-голямата спешна болница в страната и доброволец по време на Ковид пандемията. Марио е изкушен от науката фармацевт в развитие. Заедно с експертен екип създават мястото, където всеки може да се подготви безплатно сам за кандидатстване в медицинска специалност в България. Екипът вярва, че компетентните лекари на утрешния ден не трябва да бъдат ограничавани от финансовите затруднения техните семейства днес.

Нари Банкова и Елизабет Чешмеджиева от фондация “Радост за нашите деца” – две вдъхновяващи жени-активистки, които са се посветили да разпространят личната си кауза – обучение на деца с различни затруднения в трудови умения, за да могат в бъдеще да работят и да получават заплата, вместо да разчитат единствено на социални помощи. Нари е майка на четири деца, едно от които с диагноза детска церебрална парализа, а Елизабет – майка на момче със синдром на Аспрегер. Промяната за основателите на фондация “Радост за нашите деца” е в справедливо и достойно място в обществото за младите хора с дефицити в България.

Андрей Андреев от SportAnalytik България е посветил живота си на спорта, първо като състезател, след това като мениджър и треньор. През годините осъзнава, че един от най-големите проблеми при децата и младежите е затлъстяването и ниската двигателна култура. Със SportAnalytik България Андрей иска да помогне на децата да открият правилния за тях спорт и да ги насърчи да водят здравословен начин на живот. Чрез девет лесни и забавни физически теста, всяко дете може да открие своя вроден спортен талант и да го развие.

Тримата финалисти, събрали най-много гласове в периода на гласуването, ще продължат в следващия етап на конкурса – среща с жури. То включва представители на Нова Броудкастинг Груп и Фондация Reach for Change, както и детско жури. Големият победител в ПРОМЯНАТА 2022 ще бъде избран на 1 ноември и ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 20 000 лв., другите двама финалисти от онлайн гласуването ще получат по 15 000 лв. всеки, а останалите двама – по 5 000 лв.

Всичките петима финалисти стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период от шест месеца, в рамките на които ще получат обучения, консултации от бизнес ментори, достъп до международната мрежа от социални предприемачи на Reach for Change. Те ще получат и рекламна кампания на стойност 30 000 лв. в каналите на Нова Броудкастинг Груп, както и медийна подкрепа.

Финалистите бяха избрани сред общо 85 проекта от цялата страна. Те преминаха пет етапа на селекция и получиха одобрение от служители на Нова Броудкастинг Груп и Reach for Change, както и от експерти от социалния и бизнес сектор.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за девети път в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 200 000 деца и младежи от цялата страна, а Нова Броудкастинг Груп инвестира над 190 000 лв. в инициативата всяка година.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти