Задава се интересен фестивал

Гениална идея
Снимка: Thinkstock

Между 8 и 11 май парка "Заимов" ще се проведе поредното издание на Софийския фестивал на науката, който ще бъде открит лично от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.

Заедно с ексклузивната презентация на удостоения със званието "Лорд" проф. Робърт Уинстън, четирите дни на фестивала ще бъдат изпълнени с много любопитни факти, забавление, иновативни технологии, интересни научни постижения и не на последно място, срещи с над 50 учени от България и чужбина.

Международното светило проф. Уинстън ще представи презентацията си на тема "Манипулирана репродукция". Той ще засегне и темите за репродуктивните проблеми, генетичните технологии и как те могат да бъдат използвани за създаването на по-интелигентни, по-силни и по-атрактивни поколения.

Световноизвестният учен, познат от популярните серии на Би Би Си "Човешкото тяло", "Суперчовек", "Тайният живот на близнаците", "Дете на нашето време" и "Човешките инстинкти", ще коментира и сериозните последици за отделния човек и обществото като цяло от опитите за подобряване на човешките качества по време на репродуктивния процес.

Софийският фестивал на науката се провежда за четвърта поредна година. Основан е през 2011 г. от Британски съвет и форум "Демокрит", под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Събитието е част от културния календар на София и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г.

* Пълната програма за фестивала можете да видите тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти