За пълна почивка през уикенда НЕ направете това!

жена
Снимка: Unsplash

Събота и неделя са скъпоценните два дена, отредени за почивка.

Често обаче ние ги използваме, за да свършим някаква работа, за която все не ни остава време и блаженото изтягане на дивана остава мираж.

Истината е, че няма нищо лошо в малки дози здравословен мързел, когато цяла седмица се предполага, че сме се трудили.

Как обаче да направим така, че наистина да си починем? Първо, трябва добре да преценим, какво точно разбираме под "почивка".

За някой хора тичането от седем сутринта в парка или ходенето на фитнес, а след това продължение с поход в планината е разтоварващо.

За други обаче почивката означава просто няколко хубави филма или приятна книга, лениво излежаване и похапване.

Доста хора обичат и да пътуват събота и неделя и смяната на обстановката за тях е почивка.

Ако искате обаче наистина да отдъхнете и помързелувате, и да пропуснете стягането на багаж за пътуване, тренировката, както и основното чистене на къщата, трябва да се пазите от всякаква работа през уикенда.

жена кафе
Снимка: Weheartit

Като за начало откажете се да подредите портмантото в коридора. Отдавна сте му хвърлили око и ви дразнят всичките натрупани по него неща, сред които не може да откриете сутрин това, което наистина ви трябва.

Когато приключите с пренареждането, ще решите да подредите и гардероба с дрехите, че нали все се каните да я свършите и тази работа. На финала до вас ще има един куп дрехи, които имат нужда от пране/шиене/гладене. Няма как, ще трябва да се справите с тях.

Свършвайки задачите, е много вероятно да установите, че подът има нужда от прахосмукачка или парцал, пък така и така сте почнали, нека поне и прозорците измиете и да изперете пердетата. Към следобяд вече ще тупате килими, пренареждате рафтове в кухнята и секцията в хола и ще откривате отдавна загубени неща на най-неподозирани места. Ако имате и деца, картинката ще е още по-цветна и пълна.

След края на непланираното основно почистване, вие ще сте изморени, изпоцапани и с развален маникюр. За почивка ви остава само неделята, която е крайно недостатъчна, ако имате планове да се наспите, да излезете с децата или с приятелки, да си направите педикюр и маникюр, да се епилирате, да дочетете книгата си и да изгледате онзи филм, който толкова много ви се гледа.

А за готвенето и пазаруването време остана ли? Или да се погрижите за цветята и да ги присадите?

След един подобен уикенд, понеделникът ще ви се стори ужасно досаден и чак ще ви се струва, че ще си починете на работа от всички домашни задължения.

Затова като наближи уикенда, се откажете от всякакви идеи за почистване и подреждане, освен ако не е ужасно необходимо и належащо, и просто си починете и се посветете на хобитата си, дори и те да са излежаване до обяд и дълга следобедна дрямка.

жена кафе
Снимка: Weheartit

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти