Време за четене: "Къщата на езерното дъно"

Време за четене: "Къщата на езерното дъно"
Снимка: Weheartit

Bcичкo започва като идеалната първа среща – младите Джеймс и Амелия излизат на разходка с кану, приготвили са си сандвичи и бира, а езерото отлично допълва романтичното им настроение. Докато двамата не откриват, че на дъното под тях се е стаило нещо загадъчно и неочаквано – самотен дом на два етажа с широко отворена входна врата.

Тийнейджърите са изкушени от непреодолимо любопитство и решават да изследват странната находка, без да подозират, че макар мястото да изглежда празно, то съвсем не е необитаемо...

Новелата „Къщата на езерното дъно“ е издадена в САЩ през 2016 г. навръх Хелоуин и датата ѝ на излизане напълно отговаря на съдържанието. Въпреки по-мрачните и страховити нюанси обаче, новата творба на Джош Малерман не разчита толкова на ужаса, колкото на романса и мистерията, за да плени читателската си аудитория.

Без да се отдава на излишен сантимент или прекален мелодраматизъм, авторът на хитовия роман „Кутия за птици“ майсторски напипва баланса между приказното, страшното и носталгичното, за да ни преведе през разнообразните кътчета на развитото си и оригинално въображение.

Както и при първата му книга, стилът тук също е едновременно увлекателен и атмосферен, с лек интимен нюанс, който постоянно флиртува с емоциите на читателите, поднасяйки им изненада след изненада.

Малерман, който дели призванието си на писател с това на музикант, доказва чрез „Къщата на езерното дъно“, че кратката форма – труден и измамен формат – е нещо, което му се отдава точно толкова добре, колкото и опитите му в по-амбициозната литература.

Нещо повече: творбата му е чудесен микс между съспенс и магически реализъм, който дълго ще обитава съзнанието и фантазията на всеки, дръзнал да пристъпи прага под привидно спокойните езерни води.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти