Време за четене: „Избрах да бъда щастлив“ за значението на простотата, която ни кара да живеем по-добре

книга Locus Publishing
Снимка: Locus Publishing/iStock

А ако щастието е просто избор? Ако е достатъчно да промениш представата си за света, за да промениш живота си? Именно това предлага авторът Стефани Гарние в книгата „Избрах да бъда щастлив“, вече у нас от издателство Locus Publishing. Базирана на цитати, често елегантни и забавни, за да ни накара да се замислим и да ни помогне да бъдем по-щастливи в ежедневието си.

Осланяйки се на поети и велики мъдреци, авторът ни води към едно вдъхновяващо и изпълнено с хумор философско пътешествие, изпъстрено с конкретни примери. В него откриваме значението на простотата, на споделянето, на необходимостта да поемаме отговорност за своите избори, да се осмеляваме, да обичаме, да вярваме в себе си и в мечтите си.

Тази книга е съвършеният спътник по пътя на щастието, който ни разкрива как да се научим да бъдем по-доволни. Чисто и просто - как да живеем по-добре.

Откъс от „Избрах да бъда щастлив“ прочетете тук

Стефан Гарние е писател и хроникьор. Упражнявал е различни професии, сред които дърводелец, уеб дизайнер и финансов консултант. Избрал да бъде щастлив, той се е отдал на своята страст към писането - като романист, есеист и автор на текстове на песни. Сред най-известните му книги е бестселърът „Как да мислим и постъпваме като котка“, издаден на над 28 езика.

Избрах да бъда щастлив, защото миналото ми тежеше, защото житейските равносметки ми бяха дотегнали.

Избрах да бъда щастлив, защото ми омръзна да се преструвам, защото съм преминал възрастта за подобни нелепости.

Избрах да бъда щастлив, защото нестихващият поток от информация ме оковава, вместо да ме освободи, и ме завлича към спиралата, водеща до най-лошото.

Избрах да бъда щастлив, защото да говориш е по-лесно, отколкото да мълчиш, защото на утрините им липсва слънце, а на нощите – мечти.

Избрах да бъда щастлив, за да споделям, за да се смея – тези присъщи на човека характеристики, за които така често забравяме.

Избрах да бъда щастлив, защото избрах да живея.

За вас остава тозчас да тръгнете с широка усмивка към бъдещето си.

книга Locus Publishing
Снимка: Locus Publishing

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти