Водка за красота, чистота и вкус

Лилия Огнянова

Може би си мислите, че водката само поражда проблеми – от главоболие и тежък махмурлук, до неприлични снимки и есемеси, които откривате на сутринта в телефона си и за които нямате спомен.

Истината обаче е, че всичко е в дозата, както и в начина на употреба.

В скромни количества водката може да бъде развеселяващ аперитив, а приложена в домакинството и/или в козметиката, върши чудеса.

Така например с водка успешно се чисти мухъл. Сипвате от алкохола върху парцал или гъба и директно почиствате засегнатите места.

Ако сте извадили вече зимните си дрехи и усетите, че те не миришат приятно, както ви се иска, а имат аромат на застояло и непроветрено, то просто ги напръскайте с водка. Няма нужда да ги перете след това, тъй като водката не остава аромат.

Прехвърляме се в козметиката и откриваме, че поради ниското си pH, водката може да бъде истински спасител за непослушната коса. Ако добавите към балсама си една-две супени лъжици водка, косата ще стане по-гладка и пригладена.

Ако пък имате пърхот, можете да тествате маска от три чаени лъжички масло от розмарин и малка чашка водка. Смесвате, оставяте да престои една нощ в затворен съд.

След което втривате с пръсти в корените на косата, изчаквате 10-ина минути и изплаквате. За проблемна кожа и разширени пори пък запарете зелен чай в 200мл вода и добавете една чаена лъжичка водка. После потопете памучен тампон и почистете лицето си с него.

И за финал няма как да не споменем, че спокойно можете да ползвате водка в кухнята. Не е нужно да я пиете за вдъхновение, можете просто да я добавяте към приготвянето на сладкиши, баница или пай.

Добавяйте по една чаена лъжица водка към всяка трета супена лъжица вода, която слагате в тестото и не се безпокойте, че след това храната ще мирише на алкохол и ще опиянява, тъй като при печене при високата температура тя ще се изпари. 

Още интересни приложения на водката вижте във видеото по-горе wink

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти