Ухаеш ми на април, на виолетов здрач и на череши

пролет жена двойка любов
Снимка: Istock

Вяра Иванова

Някои хора имат способността да накарат малката ти Галактика да се усеща като цяла Вселена. Познай дали ти си такъв човек? О, да… такъв си, че дори и много повече.

Ти си като Април - ухаеш на черешов цвят, на виолетов здрач и на мечти. Толкова приятно нов си, различен, пролетен, най-сетне слънчев. Идваш и сгряваш земята под краката ми, а аз ти се усмихвам и ти бера лалета, защото през април просто няма какво по-добро да се направи.

Има хора в живота ни, които са като Април. Чакали сме ги прекалено дълго, през цялата студена зима на живота ни, но те най-сетне са дошли, точно навреме, с песента на първите лястовички под прозореца.

пролет жена двойка любов
Снимка: Istock

За тези хора сме способни да изплачем най-напоителните си сълзи и точно като априлския дъжд, можем да удавим всичко по пътя си. А как само ни липсват тези хора, когато ги няма…

Липсват по начина, по който една звезда пада горе в небето - светлината ѝ разцепва нощния мрак, но никога не се чува звук. Остро, спокойно и тайно. Ето така ми липсваш, когато не си до мен, мой Април.

Ето защо всяка година нямам търпение да дойде Април и това е любимият ми месец - той ухае на черешов цвят, на подранили люляци, на слънчева роса. Април винаги идва с обещание за топлина и за нова надежда. Той идва със своя вкус на плодово вино и цвят на нежен здрач, идва, за да ни покаже, че не всичко е изгубено, особено ако до нас е онзи човек, приличащ на Април.

пролет жена двойка любов
Снимка: Istock

Няма нищо по-вълшебно от априлските дъждове, няма нищо по-омагьосващо от априлските залези и със сигурност няма нищо така неповторимо като усещането за щастие, което този месец ни носи след дългата зима.

Здравей, Април! Моля те, не бързай да си тръгваш!

Месечният хороскоп за АПРИЛ 2022

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти