Ти си звездичката, около която ще си образувам Космос

любов двойка
Снимка: Thinkstock

Вяра Иванова

Ти си звезден прах...

"Всеки атом от твоето тяло е дошъл от звезда, която е експлодирала някъде из Галактиката. Най-вероятно атомите в лявата ти ръка и атомите в дясната ти ръка не са дошли от една и съща звезда. Това е най-поетичната страна на физиката. Ние всички сме звезден прах. Ти нямаше да си тук, ако някоя звезда не беше експлодирала, защото елементите като въглерод, азот, кислород и желязо, елементите, които създават живот и движат еволюцията напред, не са били тук от самото начало. Те са били създадени сред ядрените сблъсъци на звездите. И единственият начин да влязат в тялото ти, е ако някоя от тези звезди е била така любезна да експлодира. Ето защо трябва да забравим за всичко друго, в което ни карат да вярваме. Ние сме сътворени от звезди. А звездите са загинали, за да можеш ти да си тук днес."

Ти си звезден прах - колко красива е тази мисъл. Сега ми изглежда толкова логично защо в очите ти съзирам цялата Вселена и защо ми се струва, че в теб има нещо космическо, нещо вълшебно, което искам да докосна на всяка цена.

любов двойка
Снимка: Thinkstock

Ела с мен и нека си направим Космос. Убедена съм, че някоя звезда е избухнала специално за нас двамата и сега в моята лява и в твоята дясна ръка се подвизават атоми от нея. Това обяснява защо, когато ме хванеш за ръка, всяка моя гънка пасва идеално с твоята. 

Представи си само колко сме силни, когато сме заедно. Та ние можем да си създадем Вселена. Имаме всичко нужно в самите нас - атоми, напоени със звезден прах и сблъсък, мощен, колкото любов. Всичко, което трябваше да направим, за да стигнем до тук и да се срещнем, бе да се оставим на случайността. 

Благодаря на звездата, която е избухнала преди милиарди години, за да те създаде. Ти със сигурност си най-красивото нещо, което е успяла да изтъче от своя звезден прашец. Ти си красив, аз съм красива, всички ние сме красиви и блестим по свой собствен начин и то отвътре, благодарение на космическото, което носим в себе си.

любов двойка
Снимка: Thinkstock

Толкова е вълшебно, когато си помисля, че аз и ти сме просто едни пътешественици, сблъсък на атоми, звездни частици, които пътуват из безкрая. Но сме спрели за миг, на точното място, в точното време, за да се срещнем, да се влюбим и да споделим един с друг краткия миг на съществуване, който имаме. Този момент е безкрайно ценен. Той е една миниатюра на фона на вечността, но е всичко, което с теб имаме.

Ти си прашинката, около която ще си образувам Космос. Остани с мен, за да си съставим цяла Вселена. Онази звезда не е избухнала напразно преди милиарди години.

Най-хубавите цитати за любовта от книгите

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти