Обичам те повече от май и от черешите

пролет любов жена
Снимка: Thinkstock

Вяра Иванова

Не знам как да ти го кажа, как да ти го опиша и как да ти го напиша, защото с теб думите все са ми малко, все са ми малки, все не ми стигат. Ти си като границата между април и май. Ти си аромат на кафе рано сутрин и тихи стъпки в полунощ.

Ухаеш на черешов цвят, топъл си, а в следващия момент си хладен следобеден дъжд, който плисва изведнъж и дълго остава да шуми в душата ми.

Ти си ми по-скъп от черешите, които са по 50 лв. за килограм. А аз обожавам череши. Но дори те ми се струват надценени сравнение с теб. Махвам с ръка на черешите, на розовите домати и на домашния хляб, ако не мога да ги споделя с теб в някоя топла пролетна вечер на терасата.

пролет любов жена
Снимка: Thinkstock

Никоя пейка под липите не заслужава да седна на нея, ако и ти не си до мен. Нито един сайдер не трябва да бъде изпит след работа, ако ти не ми помагаш да го отворим непохватно със запалка.

Плюя и костилките, и черешите, че даже и с дръжките им няма да си играя, ако теб те няма, за да ги сложиш на ушите ми като обеци и да ми кажеш колко ми отиват. Ей така, по детски, 5-годишно, с доволна усмивка и пълно сърце.

пролет любов жена
Снимка: Thinkstock

Защото се оказва, че те обичам повече от черешите, повече от май. А май е люляци, вдъхновение, срамежливо намигване, непокорно развети рокли и ухание на ново и непознато.

Но майският чар се губи, ако те няма в него. Черешите не са толкова червени, а люляците не ухаят толкова приятно. Обичам те повече от май, обичам те повече и от черешите. Разбираш ли колко много е това?

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти