Три сурови истини за любовта

двойка
Снимка: Thinkstock

През 1967 година Джон Ленън написа песен с името “Всичко, от което се нуждаеш, е любов”. Същият човек е малтретирал и двете си съпруги, изоставил е едно от децата си и многократно е тормозил и нападал вербално своя мениджър от еврейски произход.

Обратно на него, много хора цял живот твърдят, че любовта не е достатъчна, но се оказват щастливо женени и поставят семейството си винаги на първо място.

Много хора идеализират любовта. Често я виждаме като универсален лек за всички проблеми. Филмите, книгите, историята - всички я показват като крайната и най-важна цел, лечителят на всяка болка.

И тук идва грешката, вярвайки, че любовта е всичко и е идеална, често забравяме за останалите човешки ценности и за тъмната страна, която дори перфектната любов крие, понякога много умело.

Суровата истина е една - нищо не е съвършено, дори и Любовта. Ето кои са тежките истини за това чувство:

Любов не значи съвместимост - само защото си се влюбил в някой, тъй като си пасвате,не означава автоматично, че партньорът, с който сте сега трябва и ще ви обича завинаги. Любовта е емоционален процес, съвместимостта е логичен. А емоциите и логиката не вървят ръка за ръка.

Любовта не решава проблемите във връзката - да, когато има чувства, проблемите се решават по-лесно,  но любовта сама по себе си няма да спаси връзката ви, ако срещате трудности. Глупаво е да мислите, че в такъв случай тя е достатъчна.

Любовта не винаги си струва жертвите - понякога трябва да се запитаме дали любовта си струва. Тя е базирана на компромиси, но не и на накърняване на достойнството и личността на индивида. Нищо не бива да бъде на всяка цена.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти