Голямата любов не съществува!

двойка любов
Снимка: Istock

Очакванията са нещо много лошо. Още от съвсем малки получаваме една определена представа за любовта и как трябва да изглежда тя. Търсим сродни души, представяме си фойерверки и щастлив финал, искаме онова разтърсващо чувство, което смятаме за любов.

Аз мисля, че истината е друга. Смятам, че голямата любов не съществува. Съществуват избори - в кой да се влюбим, кой да обичаме, на кой да подаряваме времето и вниманието си.

Щеше да бъде много тъжно, ако в живота ни имаше само една грандиозна любов и толкова. Любовта е по-чиста и истинска, когато е малка, когато е на парче, когато е разпиляна в много неща едновременно.

Тогава тя зарежда, а не изцежда. Тогава тя окрилява, а не е се затваря в клетката на собственото си самотно съществуване.

Когато любовта не е самотна, тя става по-смела, защото знае, че не е едничка на света. Тогава любовта прелива от нас, а самите ние се чувстваме повече себе си. Защото е толкова невероятно да можеш да обичаш хиляди малки неща, а не просто едно единствено.

Любовта е и трябва да бъде различна. Защото през живота си няма да обичаме само един човек и само по един начин.

Семейството е крепост

Обичаме всичките си близки - майки, бащи, братя, сестри, братовчеди, лели, чичовци. Даваме им по парче от нашата любов и неизменно получаваме и дял любов от тях. Те са корените ни, онова, което ни държи на земята и ни дава чувство за сигурност и принадлежност. Защото бурята може да бъде жестока, но у дома винаги ни чака подслон и чаша топъл чай.

жена семейство щастие
Снимка: Thinkstock

Приятелството е утеха

Утеха, че има и други хора, които искат да ни бъдат семейство. Утеха, че има и други луди, настроени на нашата честота. Утеха, че хора, които някога са си били непознати, сега могат да стоят рамо до рамо с нас при всяка трудност. Обичта между приятели е специален вид любов, която се гради с много доверие и се изпитва с времето.

Децата са красота

Кой ли не обича красивите неща в този сив живот? Обичта към децата е най-силното и чисто чувство, което може да съществува на тази земя. Независимо дали са ваши или просто са ви много скъпи - децата са нещото, което ни изпълва с най-много положителни емоции и умее да разпръсква любовта ни без жал и мярка.

деца
Снимка: Thinkstock

Мъжете са приключение

Дали има жена, която да е обичала само един мъж в живота си? А дали има жена, която е обичала двама мъже еднакво силно и по един и същ начин? Често, когато говорим за голяма любов, мислим за любовта си към някой мъж. Да, тя може да бъде разтърсваща, силна и за цял живот, но не е голямата любов. Тя е най-важната любов, защото ни прави по-живи и по-значими, но не е най-голямата. Тя е част от цялата картина на живота ни.

двойка любов
Снимка: Thinkstock

Всички тези малки парчета обич са част от пъзела на нашата голяма любов. Любовта, с която се раждаме, но която раздаваме по пътя си. Нямаме една голяма любов, няма мъж, жена или дете, на които да можем да дадем всичко, защото всичкото не е пълно още от момента, в който сме осъзнати хора и можем да обичаме.

Даваме малко тук, малко там, но най-важното е, че никога не можем да теглим чертата на Голямата Любов, защото тя винаги ще бъде вътре в нас, готова да бъде раздадена, готова да бъде вложена в любимо занимание, я храната, която приготвяме, в милувката към любимия човек и най-важното - в самите нас!

Последвайте ни и в Инстаграм ТУК, за да откриете още материали на Edna.bg, които ще ви развълнуват!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти