Скъпа, забрави за онзи глупак!

Скъпа, забрави за онзи глупак!
Снимка: Thinkstock

Била ли си някога в токсична връзка? Във връзка, която изцежда и последната капка радост от теб? Обичала ли си до безумие някой, който не може и не иска да те направи щастлива?

Ти не заслужаваш това. Не заслужаваш сълзите, не заслужаваш тъгата, не заслужаваш липсата на усмивки и звезди в очите.

Той те кара да се чувстваш като нещо по-малко, като създание, което постоянно греши и не може да вдигне главата си високо. Той тъпче самочувствието ти и оправдава постъпките си с факта, че те обича. Мила, остави го!

Той не обича теб, а силата, която изпитва, когато е с теб. Защото знае, че до него има едно крехко същество с нежна душа, чиято наивност често го оставя безучастно и покорно.

Не бъди с мъж, който не уважава родителите ти, приятелите, житейските ти избори. Бягай от мъжете, които искат да те променят според собствения им идеал.

Тичай и не се обръщай назад, когато усетиш, че някой не те цени заради това, което си.

Той ти прави забележки, защото си прекалено емоционална и реагираш бурно? Или пък ти казва обратното - че си твърде тиха и спокойна и иска да бъдеш по-забавна?

Ти не си клоун, не си част от циркова трупа, която е длъжна да ходи по въже край него и да показва невиждани номера. Ти си жена с достойнство и като такава трябва да разбереш кога е време да си тръгнеш.

Снимка: Thinkstock

Тръгни си, когато усетиш, че се задъхваш. Когато седиш до него, а стомахът ти е постоянно свит, защото не искаш да го разочароваш.

Махни се, когато почувстваш, че няма любов, а просто вкопчване в една идея за съвършенство.

Бягай надалеч, когато ревността му започне да те плаши, дразни и преследва. Той отново ще се оправдава с голямата любов, но истината е, че ревността не е нищо повече от ужасяващо чудовище, което превръща живота в кошмар.

Време е да забравиш за мъжете, които не желаят да градят красиви спомени за теб и да обърнеш внимание на онези, които искат да сияеш по-ярко и от слънцето.

5 съвета, които да дадете на приятелка в токсична връзка

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти