Дръжте ги у дома! Кои растения се предполага, че ни пазят от радиацията на електронните устройства

Модерните джаджи са нещо, което използваме всеки ден. Те определено улесняват живота ни, но имат и редица негативни аспекти, най-сериозният от които е излъчваната от тях специфична радиация. Това е нещо, което трябва да имате предвид, особено в тази модерна епоха, в която хората разчитат на Wi-Fi и технически устройства за почти всичко.

Но ето и малко добри новини – смята се, че определни растения могат да сведат до минимум излагането на вредно електромагнитно излъчване. За тях е известно, че абсорбират или се борят с тези вълни.

Eлектронни устройства като мобилните телефони излъчват радиочестотно лъчение (RF), за да изпращат сигнали. Въпреки че това лъчение се различава от другите видове радиация (като рентгеновите лъчи, за които знаем, че могат да бъдат вредни), не знаем със сигурност дали радиочестотното излъчване от мобилните телефони може да причини здравословни проблеми години по-късно.

Радиацията от електронните устройства може да има няколко отрицателни въздействия върху вашето тяло и здраве в краткосрочен план, особено при продължително и постоянно излагане. Известно е, че причинява често главоболие и може да повиши нивата на стрес.

Отглеждането на някои растения в дома ви обаче може да се бори с тези симптоми. Ето кои са тези растения:

Тези растения ни пазят от радиацията на електронните устройства

И все пак способността на тези растения да ни предпазват от негативните влияния на радиочестотните лъчения не е научно доказана, така че може да предприемете някои по-надеждни стъпки за неутрализиране на радиацията, излъчвана от електронните устройства. Ето какво още може да направите:

- може да си купите специален калъф за мобилен телефон, който блокира радиацията;

- има и специални слушалки, които за създадени така, че също да предпазват от излъчваната радиация;

- винаги, когато Wi-Fi връзката не ви трябва, я изключвайте

Растения, които не изискват усилие

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти