Тайната на замъка: добре дошли в едно от най-красивите творения на Ренесанса в Тоскана

г
Снимка: Pinterest

До днес не е разкрита загадката как е проектиран и построен осмоъгълният купол на катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ във Флоренция, който вълнува въображението не само на хората от Ренесанса, но очарова и съвременниците.

Именитият архитект Филипо Брунелески отнася тайната в гроба, предизвиквайки света да разгадава до днес как е осъществил гениалните си инженерни решения.

г
Снимка: Pinterest

Тосканският замък, недалече от Флоренция, също е негово дело. Потвърждение дава проф. Масимо Ричи, най-големият изследовател на живота и работата на Брунелески.

Между 1400 и 1446 г. по поръчка на Флорентинската република на най-признатия по онова време архитект е дадена задачата да построи няколко военни крепости около града. Собствениците на имотите са принудени да се съобразят с изискванията за преобразяване на замъците си в по-сериозни военни укрепления.

г
Снимка: Pinterest

По това време Брунелески вече строи прочутата катедрала и има опит с използването по нетрадиционен начин на тухлата като строителен материал.

Замъкът, който ви показваме, е принадлежал на известната флорентинска фамилия Пучи.

г
Снимка: Pinterest

Oригиналните архитектурни решения на Брунелески, както и на съхранените старинни мебели и особено на фреските по стените и таваните са наистина невероятни! В ренесансовия шедьовър са гостували трима папи – Лъв Х, Климент VII и Павел III Фарнезе.

г
Снимка: Pinterest

През 1944 г. замъкът е подслонявал военното командване на генерал Марк Кларк, осъществявал координацията на усилията по освобождаването на страната.

г
Снимка: Pinterest

Цялото имение включва замък от 18. век, 25 малки къщи, както и 1200 хектара земя. Неотдавна фирмата за луксозни имоти Lionard Luxury Real Estate го пусна в продажба. Залаганията продължават дали руски или американски магнат ще е новият собственик.

г
Снимка: Pinterest

Вижте още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква суперсила би искала да притежаваш?

Оферти