Вълкът винаги ще бъде лош, ако слушате само Червената шапчица

червената шапчица
Снимка: Istock

Вяра Иванова

Днес ще ви говоря за изборите, които правим в живота си. За онези трудни и тежки моменти, в които сякаш стоим на кръстопът и не знаем по кой път да поемем. Когато сме разколебани с едно щракване на пръста идват цял куп съветници, кога желани, кога не, и решават, че могат да дават наклон на живота ни, просто защото сме объркани.

Всички сме били в онези сложни житейски ситуации, в които решаваме, че е време да се разделим с голяма част от живота ни - било то с любим човек, приятел, работа, място, а защо не и с всичко това едновременно.

Точно тогава имаме нужда от огромна подкрепа. Но казвам ПОДКРЕПА, а не АКЪЛ тип “подпийнал чичко, седящ на маса и бистрещ политиката”. Защо някак е много лесно другите да ни дават съвети за нашия личен живот, но винаги е много трудно да оправят своя собствен.

червената шапчица
Снимка: Istock

И стигаме до прекрасния момент, в който ти си емоционално нестабилна, разстроена и тъжна, защото искаш да преминеш на следващата страница от живота си, но хората около теб не ти помагат никак.

Едни настояват, че е по-добре да заложиш на сигурното и да си останеш на същата страница, втори обясняват как трябва да изтриеш само някои неща и ще си по-добре, а трети те съветват директно да изгориш цялата книга и да не поглеждаш никога назад.

А само ти си знаеш, че всеки един от тези варианти е невъзможен, защото няма гума, която да изтрие спомените, няма начин да не продължиш да пишеш историята си, а е абсолютно немислимо да сложиш край на всичко и да започнеш отначало - някои неща са ти твърде скъпи.

червената шапчица
Снимка: Istock

Хората са казали: “Вълкът винаги ще бъде лош, ако слушате само Червената шапчица”. Та така и в тези ситуации, ако слушаш всеки и винаги следваш чуждите съвети, няма да си щастлива никога, ама Н-И-К-О-Г-А.

Съжалявала съм за някои неща в живота си, но никога не съм съжалявала за изборите, които съм взела сама. За онези моменти, в които не съм слушала никой друг освен себе си. Тогава съм се чувствала може би не най-щастлива, но най-жива и най-свободна.

Кой знае, големият лош вълк може би не е бил чак толкова лош и е имал своите неоспорими мотиви да направи онова, което прави в приказката. Бабата може би не е била чак толкова мила, добра и безпомощна. Ловецът всъщност е безмилостен убиец.

А Червената шапчица… извинете, но какво прави малко и невинно момиченце само в гората?

Прочетете още:

Дами, впечатлявайте ги тези мъже!

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Мъжете са като задници - всички имаме по един

Добрият, лошият и идиотът

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти