Съвет за жени: Не се конкурирайте с мъжете

Съвет за жени: Не се конкурирайте с мъжете
Снимка: Thinkstock

Милена Родригес

Днес се говори много, че мъжете и жените трябва са равни, но понякога си мисля, че това не помага на хармонията между половете.

За една хубава връзка между мъж и жена се иска не толкова да бъдат равни, колкото да се допълват един друг.

Природата ни е създала така, че жените по-лесно обгрижват и пръскат нежност около себе си, докато мъжете са по-добри в това да налагат дисциплина - вижте само как двата пола се отнасят различно към децата или домашните животни.

Затова ако една жена започне (подобно на мъжете) да изисква огромно количество уважение към себе, за съпруга ѝ ще бъде много трудно да се грижи нежно за нея.

От друга страна, ако един мъж непрекъснато изисква да се обръща много внимание на чувствата му, за съпругата/приятелката му ще е много трудно да го уважава.

Когато мъжът е главата на семейството (връзката), а жената е сърцето, тогава всеки допълва другия и се образува съюз, който е силно удовлетворяващ и за двамата.

Това не означава, че мъжете не могат да изпитват чувства или че жените не са способни да бъдат логични и интелигентни. Разбира се, че са способни. Но когато жените ми казват, че искат да са „равни", аз им отговарям, че като „кандидатстват за това място" те всъщност се конкурират с мъжа до себе си.

Ако той мисли за вас като равна, тогава ще ви третира като мъж. Той ще ви уважава, но няма да бъде любвеобилен. Той ще бъде учтив, но няма да иска да прекарва времето си с вас. Мъжете имат вродена нужда да се грижат за жените.

Ако жената демонстрира, че няма необходимост от мъж в живота си (винаги си плаща сметките, сменя си крушките, непрекъснато спори с него на интелектуални теми и т.н.), мъжът ще усети нагласата ѝ и ще започне да се отнася с нея като с едно от момчетата.

Кое отблъсква мъжете най-силно

И ето тук съветите ми стават малко необичайни - жени, ще ви помоля да позволите на мъжете ви да ви превъзхождат в определени области, докато вие се изявявате в други.

Вие със сигурност сте способна да му бъдете равна, но това няма да доведе до близостта, която желаете.

Ако жената не може да се довери на мъжа, така че да му даде власт върху определени неща, връзката винаги ще е напрегната.

Пример: никога, никога не му правете забележка как кара, доверете му се, когато той е зад кормилото, дори всъщност вие да сте по-добрият шофьор. От друга страна, бих помолила мъжете да дадат власт на жената, която обичат, така че тя да може да им влияе. Без тази среща на темпераменти е невъзможно за една двойка да изгради близост, интимност и доверие.

Разказвала съм за тази теория на няколко необвързани жени, които са ми се оплаквали: „Справям се толкова добре в работата си и кариерата ми върви нагоре. Излизам често на срещи с мъже и все пак нещо липсва. Просто не мога да създам продължителна връзка!"

Моят отговор е: ако един мъж усеща, че нямате нужда от него и че няма какво да внесе в живота ви, което не бихте имали и сама, той ще чувства невъзможно да бъде вашият герой. Запомнете това, защото е много важно: той иска повече от всичко да бъде герой в очите ви! Когато вие си имате всичко сама, той ще мисли, че искате да се ангажирате само на повърхностно ниво. Това е един от най-сигурните начини да прогоните мъжете.

Ако не искате никой мъж да ви доближи, запазете лелеяната си независимост. И докато известната независимост е много здравословна за връзката ви, в по-голяма доза тя работи срещу вас.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти