Стилно или не? Това са най-скъпите обувки в света за 2024

Обувките са не просто моден аксесоар, а важна част от гардероба на всяка жена. Те не само допълват визията, но и могат да променят целия стил и усещането ни за самочувствие. Всеки модел обувки може да предизвика различни емоции и въздействие върху облика на жената.

Днес обаче няма да си говорим просто за обувки, а за най-скъпите обувки - такива, каквито малко хора могат да си позволят. В предаването "На кафе" показаха кои са петте най-скъпи обувки в света тази година.

За повечето от тях със сигурност не може да се каже, че влизат в представите ни за модни тенденции. Това, което ги прави толкова уникални обаче, са историите, свързани с тях. 

6 цвята обувки, които да съчетаете с бяло облекло

На пето място са тези червени пантофки, които са създадени по случай 50 годишната от филма "Вълшебникът от Оз". Те са изцяло направени от рубини и не са за носене, а са по-скоро с колекционерска стойност. Цената им възлиза на "скромните" 3 милиона долара.

обувки
Снимка: NOVA/ стопкадър "На кафе"

Следващата обувка не е много красива, но пък е иконична. Това е обувката, хвърлена по Буш през 2008 от един репортер от Ирак. След като се хвърля тази обувка, това се превръща в тренд и започват навсякъде по света да хвърлят обувки по политици. Обувката има историческа стойност и именно затова се продава за цели 10 милиона долара. 

обувки
Снимка: NOVA/ стопкадър "На кафе"

Тези отворени обувки на ток са направени специално за фамилия в Дубай, които изобщо не са щадили средста. Могат да са ваши срещу 15.1 милиона долара. 

обувки
Снимка: NOVA/ стопкадър "На кафе"

На второ място отново са обувки, създадени за дубайско семейство. И тук са заложили на безкрайно много диаманти и злато. Не изглеждат много удобни, но пък струват 17 милиона долара. 

обувки
Снимка: NOVA/ стопкадър "На кафе"

Най-скъпите обувки в списъка са на цена от 19.9 милиона долара. Казват се Moonstar shoes. Te отново са направени от диаманти и злато, но това, което ги прави още по-специални, е, че има и парче от метеорит някъде в тях.

обувки
Снимка: NOVA/ стопкадър "На кафе"

Чуйте във видеото още за най-скъпите обувки в света. 

Момичето с кецовете (или как да носиш тези обувки всеки ден)

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти