8 устойчиви навика за вашия гардероб, които да изпробвате

Платена публикация

Remixshop
Снимка: Remixshop

Всички усещаме тенденцията да живеем по-природосъобразно, но често забравяме, че може да сме по-устойчиви и когато става дума за дрехите, които купуваме и носим. От изборът на тенденциите, които следваме, до марките, от които купуваме, гардеробите ни също могат да бъдат по-устойчиви.

Ето няколко съвета, които ще помогнат да откриете как вашият гардероб може да ви носи удоволствие при всяко отваряне, да отговаря на личният ви стил и да е част от кръговата мода.

Новото лице на старата дреха

Извадете онази дреха, която от години стои забутана на дъното на гардероба ви. Може би стилът ѝ вече не отговаря на вашия или просто нещо ѝ липсва. Ако все пак имате желание да я носите, значи е време да я разнообразите.

Превърнете стара, повредена или скучна вещ в нещо свежо и ново. От дънки с кръпки до потници направени от тениски — в интернет има безкрайно много съвети как сами да освежите дрехите си, давайки им ново място в гардероба си.

Изграждане на капсулен гардероб

Ако сте привърженици на лесното обличане за всеки възможен повод, то създаването на капсулен гардероб е точно за вас. Това на практика означава да „редактирате“ гардероба си, запазвайки дрехите, които носите най-често, тези с класически кройки и в сходни цветове, така че да е възможно да ги съчетавате в разнообразни тоалети.

Като за начало погледнете за момент гардероба си и помислете: Кои са любимите ми неща? Съответстват ли те на мечтания ми стил? Допълват ли се? Отиват ли ми? Мога ли да ги използвам за няколко тоалета?

Помислете също какъв тип дрехи липсват от гардеробът ви, а имат потенциала да се комбинират с любимите ви, позволявайки ви да създадете десетки тоалети.

Създаването на капсулен гардероб е чудесен начин да сте по-селективни при купуването на дрехи и да влагате в наистина уникални и качествени находки, но и да изградите увереност по отношение на личния си стил.

Размяна на дрехи с приятелки

Когато най-добрата ви приятелка има риза, която задължително трябва да облечете, откраднете ѝ я! Шегата настрана, но все пак не е нужно само отдалеч да се възхищавате на приятелките си за безупречното им чувство за стил. Размяната на дрехи е идеалният начин да промените външния си вид, без да си купувате нещо ново. Харесва ви роклята, с която приятелката ви е била онзи ден? Помолете я да ви я даде назаем! Кажете ѝ, че и вашият гардероб също е готов за размяна. Така, ако и двете имате дрехи, които вече не обличате толкова често, можете да направите размяна. Тогава и двете ще имате нещо ново в гардероба си, на което да дадете втори живот.

Поправка „Направи си сам“

Не е краят на света, ако вашият любим, надежден чифт дънки се протрие или скъса. И не, не е нужно да го изхвърляте или да харчите ценни средства, за да го поправите професионално. Знаем, че идеята изглежда плашеща, но зашиването е доста лесно. А в  случай, че иглата и конеца не са за вас, то винаги може да вземете ножиците и да създадете любимите си нови къси панталони. А с остатъкът от плата? Може да го използвате, за да създадете нови творения – от чанта, през интересен кроп топ до плат, с който да сътворите кръпки с чудати форми.

Грижете се едновременно за бюджета си и за планетата

От една страна пазаруването втора употреба е най-лесният начин да обогатите гардероба си и да откривате уникални находки за своя стил. От друга – повторната употреба е най-ефективният начин за борба със свръхпроизводството в модната индустрия и опазването на природни ресурси. Ето защо с Remix може да избирате да пазарувате колкото искате, освежавайки гардероба си редовно, с чиста съвест за бюджета си и планетата.

Сушете прането си на въздух

Помислете още веднъж, преди да хвърлите най-мекия си и удобен пуловер в сушилнята. Независимо дали вярвате или не, сушилнята може да нанесе сериозни щети на дрехите ви като ги износва, разтяга или смалява при висока температура. За да осигурите „добруването“ на любимите си дрехи, пробвайте да ги изсушите на въздух. Простирайте ги с щипки за дрехи или ги поставете върху сушилника, за да удължите живота им. Бонусът на този вид сушене е, че често предотвратява появата на гънки.

Сезонно разчистване на гардероба ви

Не осъзнавате колко много дрехи сте натрупали, докато не дойде време да започнете да ги носите отново — година по-късно. Това често означава, че е време да намерите нов дом на някои от миналогодишните си дрехи. Всеки път, когато наближи новият сезон, сортирайте дрехите на три купчини:

  1. Да!
  2. Може би.
  3. Не.

Върнете всички дрехи от купчина 1 обратно в гардероба. Пробвайте всяка дреха от купчина 2, за да решите съдбата на отделните артикули и дали се връщат в гардероба или не. Дайте втори живот на дрехите от купчина 3 с услугата Продайте на Remix. А след това идва забавната част по откриване на нови находки, които да допълнят запазеното.

Облечете дадена дреха 5 пъти

Това е история, стара като света – виждаш дреха, влюбваш се в нея и си мислиш, че ще я носиш по цял ден, всеки ден. Но само дни по-късно тя се озовава на дъното на гардероба ти. Всяка дреха заслужава да я обличате отново и отново.

Намерете в гардероба си такава, която не сте носили от дълго време, но все още ви трепка като я видите и се опитайте да я облечете 5 пъти в рамките на един месец. Да се възползвате максимално от гардероба си е наистина важно. Може би това ще бъде следващата ви любима дреха. Ако ли не, то тя заслужава да получи своя втори живот, в който някой да я непрекъснато.

Това са само няколко съвета, които могат да ви направят по-отговорни към дрехите си и към планетата. Защото е лесно да имаме устойчив и кръгов гардероб, на който да се насладим максимално.

Ако пък не се чувствате достатъчно уверени с игла, конец и ножица, то лесно може да дадете втори живот на дрехите, които стоят неизползвани в гардероба ви, с услугата „Продайте на Remix”. Нужни са само няколко минути, а в резултат сте постъпили отговорно към природата и сте получили сума, която да инвестирате в следващите си модни находки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти