ГЕРОИТЕ ни трябват: Стартират номинациите за Годишните награди за доброволчество на TimeHeroes

TimeHeroes
Снимка: TimeHeroes

„Oт TimeHeroes вярваме, че геройството през 2020 г. е и в малките неща – от това да оставиш пазара пред вратата на съсед до това да не прегърнеш приятел за негово добро. Вярваме обаче, че има и хора, за които тази година не е по-различна, защото да помагаш за тях не е нищо извънредно. И преди, и сега. Ние търсим всички тях - и онези безбройни хора и организации, които са намерили своята кауза в ситуацията днес, и онези, дарили времето и уменията си в мисии, за които епохата няма значение”.

Най-голямата платформа за доброволчество в България – TimeHeroes.org, отваря номинациите за своите Годишни награди за доброволчество ГЕРОИТЕ.

За четвърта поредна година наградите ще изведат напред силните примери, допринесли за развитието на доброволческата култура в България под мотото „Героите ни трябват“.

До 20 декември на awards.timeheroes.org всеки може да номинира доброволци, неправителствени организации, компании и журналисти за техните добри дела, случили се в периода май 2019 г. – декември 2020 г.

TimeHeroes
Снимка: TimeHeroes

И този път журито, съставено от личности с активна гражданска позиция, ще търси доброволчески истории, прояви и практики, които са вдъхновяващи, смели, новаторски, израз на активна общественополезна дейност или пример за значително положително въздействие върху дадена кауза или общност.

Тази година добрите примери ще бъдат отпразнувани с вълнуващи инициативи - физически дистанцирани, но близки до хората.

В предишните три издания на наградите бяха отличени доброволци и организации, подкрепящи различни каузи в цяла България. Статуетки бяха дадени още на отговорни компании, които подкрепят и развиват доброволчеството в екипите си, както и на журналисти за тяхното медийно отразяване на темата. Разгледайте наградените от предните две издания тук: 2019 и 2018.

TimeHeroes
Снимка: TimeHeroes

От 2012 г. досега TimeHeroes.org помага на българите да подкрепят социални и културни инициативи с времето и уменията си. С над 72 000 регистрирани доброволци, обединени около 2100 инициативи на над 780 нестопански организации в цялата страна, платформата е основният източник на доброволци за българските НПО. TimeHeroes помага още за развиването на културата на доброволчеството сред българските ученици, компании, както и сред хората в активна пенсионна възраст.

ГЕРОИТЕ 2020 се осъществяват под патронажа на Фондация "Америка за България"

Повече информация, както и подробните критерии на наградите, ще намерите на awards.timeheroes.org.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти