След 34 години Том Круз се завръща в емблематична роля, идват българските Телма и Луиз и един мюзикъл с 9 живота (Плейлистът на Edna #27)

Том Круз
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я и ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Тя е сила

Седмицата мина под знака на „Цар Лъв“ и…Бионсе, която беше най-обсъжданият участник в римейка на анимацията. Изпълнителката спря дъха ни с видеоклипа си за песента “Spirit”, част от официалния саундтрак и вдъхновения от филма отделен албум “Lion King: The Gift”, който тя записа. Живописните кадри са заснети на места с ограничен достъп като парка Ред Рок, Аризона, и водопадът Хавасу в Гранд Каньон. Този пир за очите продължи и няколко дни по-късно, когато видеото излезе в разширена версия с клип и към “Bigger”.

Сънища и танци

За първи път виждаме баладичният британец Сам Смит да танцува, но изглежда сякаш е в свои води. Новият му сингъл “How Do You Sleep” разказва за предателство и нещастна любов. Освен превъзмогването ѝ, друго положително нещо е, че песента е още една заявка за следващ албум, който се надяваме да излезе до края на годината.

Мрачна приказка

След няколкогодишната си борба с лаймска болест Аврил Лавин се завърна с нов албум през февруари, а границата между живота и смъртта продължава да бъде нейно вдъхновение. Това си личи и от мрачния клип на “I Fell In Love With The Devil”, където певицата кара собствения си ковчег…но преди да обвините в сатанизъм, самата Аврил обяснява, че по този начин се сбогува със собствените си травми и демони, а песента е посветена на нейна нещастна любов: „Написах “I Fell In Love With The Devil” като напомняне, че някои от най-тъмните хора в света могат да бъдат преоблечени като ангели.“

КИНО

Летящо завръщане

Още една класика намира своето продължение, а 34 години по-късно Том Круз отново ще пилотира по екраните като Пийт Мичъл - Маверик. Сюжетът на „Топ Гън: Маверик“ още не официално потвърден, но вече имаме първи кадри и се знае, че Пийт ще е новият инструктор в училището. През юли 2020 г. ще видим пак Вал Килмър, а сред лицата, които се присъединяват, са Дженифър Конъли, Ед Харис и Джон Хам.

Телма и Луиз от България

Време беше силни и смели жени да завладеят и големия екран у нас. Яна Маринова и Луиза Григорова са издирваните от полицията Боряна и Мила, на които се налага да се изправят пред някои трудности, за да преоткрият себе си. И за този сюжет също няма подробности, но пък е впечатляващ факта, че „Диви и щастливи“ вече е продаден за международно разпространение. Освен актрисите в главните роли, след „Привличане“ Мартин Макариев режисира отново Александър Сано, а редом до него ще гледаме още Дария Симеонова, Явор Бахаров и др.

Мюзикъл с 9 живота

Филмовата адаптация на обичания мюзикъл „Котките“ идва в края на декември, но напук на вълненията след обявяването на екипа, отзивите след трейлъра не са толкова ентусиазирани. Резултатът от технологията, която добавя козина на актьорите, беше определен като „ужасяващ“ и „предизвикващ кошмар“, но заради имена като Джуди Денч, Идрис Елба, Тейлър Суифт, Джеймс Кордън и др. бихме си причинили историята за котешкото племе Джеликъл и неговото състезание с надежда за нов живот.

ОЩЕ

Зад ефектите

Да озвучаваш анимационен герой е често срещана мечта и ако съдим по това как си прекарват актьорите, които озвучават героите от „Цар Лъв“, наистина е забавно. А докато ги гледаме как изиграват диалога в студиото, не можем да не оценим и трудната страна на задачата им зад кадър. Вижте повече за царското актьорско съзвездие зад филма ТУК.

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти