Силна притча за изневярата и смелостта да продължиш напред

жена тъга депресия
Снимка: iStock

Млада жена отиде при баба си и ѝ разказа за живота си и за това, че нещата бяха толкова трудни за нея - съпругът ѝ беше изневерил и тя беше съкрушена. Тя не знаеше как ще го преживее и мислеше за развод. Беше уморена да се бори.

Бабата я заведе в кухнята. Тя напълни три тенджери с вода и ги постави на котлоните. В първата тя постави моркови, във втората сложи яйца, а в последната сипа мляно кафе. Тя ги остави, без да кажа нито дума.

След около двадесет минути изключи котлоните. Тя извади морковите и ги постави в купа. Извади яйцата и ги сложи в купа. После свали кафето и го сипа в купа.

Обърна се към внучката си и попита: - Кажи ми какво виждаш.

- Моркови, яйца и кафе - отвърна тя.

Баба ѝ се приближи и я помоли да пипне морковите. Тя видя, че са меки. След това бабата поиска от внучката да вземе яйце и да го счупи. След като махна черупката, тя наблюдаваше твърдо свареното яйце. Най-сетне бабата поиска от внучката да отпие кафето. Внучката се усмихна, когато вкуси богатия му аромат.

Притча за приятелството и думите, които раняват като нож

Внучката попитала: - Какво означава това, бабо?

15 цитата за утеха на всяко разбито сърце

Баба ѝ обясни, че всеки един от тези предмети е изправен пред еднакви обстоятелства: вряща вода. Всеки от тях реагира различно. Морковът в началото е силен, твърд и неумолим. Въпреки това, след като беше подложен на вряща вода, той омекна и стана мек. Яйцето беше крехко. Външната му обвивка защитаваше вътрешността, но след като мина през врящата вода, вътрешността му се втвърди. Зърната от кафе обаче бяха уникални. След като бяха във врящата вода, те дори промениха водата.

- Коя си ти? - попитала бабата своята внучка. - Когато неприятностите почукат на вратата ти, как реагираш? Ти си морков, яйце или кафе?

Погледни по-внимателно: твърдият морков във врящата вода стана мек, крехкото яйце стана твърдо. На външен вид не са се променили, но вътрешно – да, и то под въздействието на едно и също неблагоприятно обстоятелство. Така е и с хората. Тези, които изглеждат силни, могат да се пречупят там, където слабите и крехките ще се окажат по-устойчиви.

Притча: Изречението, с което ще постигнем душевен мир

- А кафето? – попитало момичето.

- Да! Това е най-интересното! Кафето напълно се е разтворило във враждебната среда и я е променило в нещо, което всеки би пожелал.

Редно ли е да простите изневяра? Тези знаци ще ви подскажат

Помислете за това: Коя съм аз? Аз съм морков, който изглежда силен, но дали ще стана мек и ще загубя силата си?

Аз съм яйцето, което се променя с топлината? Имах ли прекрасен дух, но след смърт, раздяла, финансова трудност или някакъв друг стрес, станах ли вкочанен и скован? Дали обвивката ми изглежда същата, но отвътре съм с втвърдено сърце?

Притча: Днес моят най-добър приятел ме удари!

Или ми харесва кафето? Когато водата се нагорещи, то освобождава аромата и вкуса си. Ако сте като кафето, когато нещата са най-лоши, вие променяте ситуацията около вас. Когато изпитанията са най-големи, издигате ли се на друго ниво?

Най-щастливите хора не винаги имат най-доброто, те просто използват максимално всичко, което идва по пътя им.

Нека всички сме като КАФЕТО.

Как изневеряват зодиите

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти