Самотата – избор или съдба

Самотата – избор или съдба
Снимка: netinfo

Самотата е често срещано състояние в съвремието и много жени се оплакват, че се чувстват нещастни, защото смятат това за жестока съдба. Все пак, това всъщност е техен избор. Парите, славата и хобито им може да ги удовлетворяват, но истинското щастие са децата, семейството и най-близките приятели.

Ние всички сме социални същества и се нуждаем от други хора около нас, затова и повечето от нас се чувстват ужасно самотни, когато липсва комуникация. Въпреки това, понякога сме самотни, дори когато сме заобиколени от колеги или членове на семейството ни. Защо? Защото ние решаваме да се чувстваме така. Този избор е най-вече на подсъзнателно ниво и ние не осъзнаваме причината за това. Нека се опитаме да разберем защо се чувстваме толкова самотни в живота си.

Една от причините да избираме самотата е желанието ни да защитим нашите чувства. Всички сме имали лоши преживявания с приятели, любими или родители, но това не означава, че трябва да страним от всички. Понякога е по-лесно да се откажем от някои хора, за да не ни наранят отново. Но хората са различни и само защото сте били предадени веднъж, не означава, че всички са "един дол дренки".

Страхът от отхвърляне е друга основна причина да избираме да сме сами. В днешно време много хора страдат от ниско самочувствие и ако това е в съчетание със срамежливост, е трудно или почти невъзможно да се усмихнем на непознат или да започнем разговор. Прекарваме много време пред екраните, без да забележим, че губим ценно време. Социалните медии няма да помогнат да се преодолее самотата; дори може да ни въздействат негативно. В края на краищата, как може да покажете на другите колко уникален и талантлив човек сте, ако не се срещнете с тях лично?

Какво очаквате от другите? Раздразнени и разочаровани ли сте от техните недостатъци? Ако сте направили списък с качествата, които гаджето ви или вашите приятели трябва да имат, изхвърлете този списък на момента. Ако имате прекалено високи очаквания от родителите, гаджето и приятелите си, не е учудващо, че те дори не искат да ви видят, да не говорим, че нямат желание да общуват с вас. Ако обичате правилата и се стремите към съвършенство, трябва да прекъснете този навик. Разберете, че не живеем в съвършен свят и никой не е идеален. Трябва да се научим да виждаме доброто в хората, за да се разберем, че всеки е уникален и прекрасен по свой собствен начин. Оставете се да бъдете естествени и несъвършени и ще видите, че животът е много по-приятен, отколкото да мислите постоянно колко сте самотни.

Мързелът е причина да сте самотни! Да, да, правилно прочетохте – мързел. Много хора наистина са самотни, само защото те не искат да направят и най-малкото усилие да променят ситуацията. Не забравяйте, че ако наистина искате да направите нещо, ще намерите начин. Но ако не го направите, вие непрестанно ще намирате извинения. Бъдете откровени със себе си и сами преценете дали наистина имате нужда от повече хора в живота си. Ако го направите и спрете да хленчите, ще видите, че хората оценяват вашата инициатива и желание да бъдете по-близо до тях. Не позволявайте на вашия мързел отрови живота ви.

Фалшивите приоритети могат да ви изиграят лоша шега. В този забързан и модернизиран живот, приоритетите ни също претърпяват промени. Докато преди 40 години семейството и децата са били преди всичко, сега повечето хора са загрижени за тяхното професионално развитие, кариера и пари. Ние прекарваме по-голяма част от времето си в работа и мислим, че парите ще ни направят по-щастливи, но това не е точно така! Без значение колко много обичате работата си, не я превръщайте в свой приоритет. Кариерата няма да ви помогне, когато се чувствате в емоционална "дупка" или се разболеете. Това не означава да се откажете от работата си, но е добре да подредите приоритетите си разумно и не забравяйте за семейството и приятелите си.

Въпреки че самотата по-често е лично ваш избор, това не означава, че задължително е нещо лошо. Всеки човек се нуждае да бъде за известно време сам, но ако самотата ви измъчва ежедневно, последвайте посочените по-горе съвети, за да разберете причината за това състояние. Смятате ли, че самотата е избор на човека?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти