“Ракът няма да ме спре да бъда принцеса”

“Ракът няма да ме спре да бъда принцеса”
Снимка: netinfo

Днес ще ви разкажем историята на Андреа Салазар. Тя е 17-годишна тийнейджърка, която е все още в гимназията и работи като модел в свободното си време.

Този февруари животът на гимназистката се преобръща на 180 градуса, след като докторите откриват тумор на врата ѝ, който се оказва злокачествен.

Всичко започва много безобидно и без особени сигнали, че нещо не е наред. Андреа споделя, че случайно е напипала бучката на врата си една сутрин, когато се е събудила и е усетила лека болка на мястото.

“Събудих се и се чувствах изтощена. Усетих, че вратът ме боли и помислих, че съм се схванала. Тогава напипах голямата бучка и майка ми ме заведе на лекар.”

Оказва се, че тази бучка не е единствена, а Андреа има тумори не само във врата, но и в гръдния кош. Диагнозата е втори стадий на болестта на Ходжкин - злокачествен лимфом.

Тази диагноза променя живота на младото момиче само за няколко часа. Андреа трябва да прекарва много повече време в болницата, отколкото в училище, но майка ѝ продължава да настоява дъщеря ѝ да се занимава с мода в свободното си време - хоби, което тя има от 13-годишна.

Химиотерапията отнема косата на Андреа, но тя се възползва от това, за да се види с най-различни перуки и да се снима с тях. Момичето споделя, че не винаги се е чувствала толкова уверена.

“Преди химиотерапията винаги съм била много уверен човек, но когато косата ми започна да опада, се поглеждах в огледалото и вече не се чувствах като себе си.”

Андреа събира сили и смелост, въпреки тежката битка, и решава, че ракът няма да я спре да прави това, което обича и така тя решава да застане пред обектива, както го е правила преди болестта, и да заснеме страхотна фотосесия под надслов “Ракът няма да ме спре да бъда принцеса!”

“В началото не се чувствах добре без перука, но след това осъзнах, че няма от какво да се срамувам. Това е моят живот, моята борба. Външният вид не определя хората които сме отвътре.”

Разгледайте галерията ни и вижте как изглежда една истински силна млада дама.

Към галерията >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти