По дяволите, искам старомодна любов

двойка любов
Снимка: Thinkstock

Живеем във времето на бързата любов. Любовта с етикети, опаковки и цени. Любовта, която купуваш, употребяваш и след това преминаваш към следващата. Такава е любовта на консуматорското общество. Но това ли искаме? Днес ще ви кажа какво ми се иска на мен, а от вас искам да ми отговорите дали и вие си мечтаете за същото.

Искам старомодна любов...

Искам любов като във филмите, онези старите...

Искам да ме поканиш на среща свенливо, да отидем в някоя американска закусвалня, да си поръчаме палачинки и огромни розови шейкове с черешка и да не спираме да се смеем през цялото време. Защото любовта е смях, тя е способността на двама души да се смеят заедно на своите глупости, лудости и забавни истории.

Искам да ме гледаш влюбено, но не да ме събличаш с поглед, а въображението ти да чертае картини на мен и теб в бъдеще време, заедно, обичащи се. Искам да ме погледнеш в очите и да ми направиш комплимент, че блестят, а аз да се зачудя дали не е така, защото съм отчайващо влюбена в теб.

Искам да ме изпратиш до вкъщи и да постоим няколко минути пред вратата. Искам да ме хванеш за ръката и да си разменим от онези погледи, които казват "не ме пускай никога". Но ти ще ме пуснеш, защото си джентълмен и дори не си ме целунал още. После ще си помахаме енергично за лека нощ и всеки ще се прибере вкъщи със своите мисли и надежди.

Искам да знам, че съм твоето момиче. Само твоето момиче. И ти си само моето момче. Искам от онази старомодна любов, която заявява, която казва "ей, тя е моя, тя ме избра и аз ще бъда нейният рицар в златни доспехи... завинаги."

Искам любов, която да е завинаги. Която да лепи счупеното, а не да го изхвърля. Която да говори, а не да мълчи, когато има проблем. Любов, която не се отказва, а се доказва. Любов, която няма срок на годност, защото не е стока, с която се търгува.

любов двойка
Снимка: Thinkstock

Искам да ме заведеш на някой от онези градски панаири. Да ме качиш на виенското колело и да си играеш с косата ми. Искам да ми спечелиш онази абсурдно голяма плюшена мечка, която няма да знам къде да сложа, но пък ще ме усмихва глуповато всеки ден. Искам да си откраднеш първата целувка, а след това да ме попиташ дали съм добре.

В тези моменти момичето се хвърля на врата на своето момче и му казва, че не е добре... а е най-щастливото момиче на света. Защото старомодната любов е такава - прави те истински щастлив, с всичките си малки сладникави жестове, които вече смятаме за отживелица.

любов двойка
Снимка: Thinkstock

Защото с времето страстта избледнява. Външният вид се променя. Появяват се бръчките, болестите. И животът е твърде кратък, за да го пропиляваме с "почти любови" и грешните връзки. Искам нежна любов, невинна любов, която сякаш тече във вените ти и прави човекът до теб не просто партньор, а Вселена.

Ето такава любов ни трябва на всички. Любов като дом, любов като усмивка - лесна, уютна и сгряваща душата.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти