Орлин Павлов говори открито пред Edna.bg

Орлин Павлов говори открито пред Edna.bg
Снимка: AVON

Чаровният Орлин Павлов е сред петте български звезди, които тази година подкрепят кампанията на AVON „Говори открито срещу домашното насилие”, която е подкрепена отново от Edna.bg!

Благотворителната инициатива изважда на преден план проблем, за който малко хора се осмеляват да говорят открито. Главна цел на кампанията е да популяризира проблема, както и да набере средства за подпомагане кризисни центрове към основния партньор на „Говори открито” – „Алианс за защита срещу домашното насилие”.

100% от приходите от продажбата на благотворителни продукти тази година ще бъдат дарени на кризисен център за жени и деца, пострадали от домашно насилие в Димитровград, пострадали от домашно насилие.

Ето и какво споделя Орлин специално за читателите на Edna.bg

Какво те накара да се превърнеш в едно от лицата на кампанията “Говори открито срещу домашното насилие“?
“Жена не се удря!” - така съм възпитан. Това е константа за мен и няма как да се промени. Мразя насилието, особено над жени.

Ти си певец, актьор, човек на изкуството. Каква е ролята на Edna такава личност в подобна кампания и с какво ти самият допринасяш за нейното популяризиране и успех?
Смятам, че ние артистите учим публиката на много неща – съзнателно или не. Още повече, когато знаеш, че част от нея са деца, трябва да си много отговорен, защото искаш или не – имаш някаква възпитателна роля в обществото.

Даваш личен пример за това как трябва да се държиш с хората, как мъжете трябва да се отнасят към жените, по-силните към по-слабите и т.н. Трябва да демонстрираш и да казваш “Аз не правя така”.

Познаваш ли жертви на домашно физическо или психическо насилие?
Сблъсквал съм се с жертви на домашно насилие, водил съм и разговори, за да оборя тезата “ще му мине” или “той няма да го направи отново, защото много съжалява”. Това е винаги само началото – насилието е като наркотик, който се задълбочава и се храни от беззащитността, мълчанието, сълзите и синините на жертвата.

А какъв съвет би дал на хората, които се страхуват да признаят пред себе си, околните и света за потисника вкъщи?
Конкретен съвет не мога да дам освен, че трябва да се потърси помощ.

Още при първия случай връзката трябва да бъде прекратена мигновено, в противен случай навикът и ролите на жертва и насилник се предопределят за дълго време и стават модел на поведение и от двете страни.

А първият случай може и да не е шамар например, а всяка крайна проява на безпричинна словесна агресия, чиято единствена цел е да унижи и нарани потърпевшата страна.

Ако сте жертва на тормоз и имате нужда от помощ, можете да откриете контакти на центровете, работещи за защита и превенция срещу домашно насилие, на сайта на Алианса - www.alliancedv.org.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти