Да кажем заедно "Не" на домашното насилие

Орлин, Мона, Теодора и Калин – посланиците на кампанията
Снимка: AVON

Пет от най-обичаните български звезди подкрепиха кампанията на AVON „Говори открито срещу домашното насилие“, на която Edna.bg също е партньор.

Деси Бакърджиева, Орлин Павлов, Калин Врачански, Теодора Духовникова и Мона Недева се обърнаха към обществото с призив: „Сложи си обица на ухото! Нека заедно спрем домашното насилие!”.

В края на юли стартира специална активация на страницата на AVON България, с която всеки може да покаже своята съпричастност към кампанията.

Апликацията приканва хората да добавят своя снимка с благотворителен продукт от синята серия на AVON и да поканят приятелите си да направят същото. Качените снимки се нареждат сред галерия, в която всяко четвърто изображения е на жертва на домашно насилие. Колкото повече се увеличават снимките на хора с благотворителен продукт, толкова по-бързо ще изчезват снимките на жертви на терор. Така всеки ще може да проследи прогреса на активацията.

Силното послание на кампанията тази година насочва към новия благотворителен продукт – обици, които са основно действащо лице във всички инициативи. 100% от приходите от продукта се заделят в помощ на жертвите на домашно насилие.

Кампанията „Говори открито“ вече четвърта поредна година работи в посока привличане на общественото внимание и алармиране за сериозността на проблема.

Посланиците на кампанията се обърнаха към широката аудитория със силна лична позиция и призив за подкрепа. Ето какво споделиха те:

Теодора Духовникова
„Жертвите на домашно насилие, на ужасяващ физически и психически тормоз в България са в пъти повече от жертвите на катастрофи и природни бедствия. Но за тях обществото ни мълчи. Да говорим открито! И без страх. Защото да изкрещиш проблема е първата стъпка към решаването му.

Калин Врачански
"Подкрепям кампанията, защото много искам жертвите на домашно насилие да разберат, че няма как някой, който им причинява болка и унижение, да ги обича. Да спрат да оправдават насилниците си и да потърсят помощ. И най-важното  - да знаят, че не са сами!”

Мона Недева
„Като част от младото поколение, искам да дам пример на младите хора. Насилието не е решение. Ще бъда много щастлива, ако чрез тази капмания помогнем на повече жертви на домашното насилие. Хората трябва да бъдат добри, да си помагат и да се подкрепят. Радвам се, че чрез тази инициатива можем да дадем на много жени щастие и сигурност.“

Орлин Павлов
„Заставам зад кампанията, защото не мога да се примиря с това, че всяка четвърта жена в България е жертва на домашно насилие. Потърпевшите трябва да осъзнаят, че е много по-лесно да потърсиш помощ, отколкото да живееш в непрекъснат ужас! Страхът трябва да изчезне!”

За да помогне на пострадалите да потърсят помощ, AVON насочва комуникацията и към сайта на „Алианс за защита срещу домашното насилие“. На alliancedv.org, всеки може да открие координатите на центровете, работещи за защита и превенция срещу домашното насилие в цялата страна.

Именно за един от тези центрове, този в Димитровград, ще бъдат насочени набраните средства от кампанията през 2014г. От старта на кампанията през 2011 година до момента благодарение на събраните средства са проведени близо 1000 безплатни консултации с жени, жертви на терор.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти