Създадено за Nivea

Най-честите грешки, които допускаме в грижата за кожата си (и как да ги поправим)

NIVEA
Снимка: NIVEA

Чувствате ли се добре в кожата си? Този въпрос, разбира се, може да има както метафорично значение, така и съвсем буквално. И двете са достатъчно важни и дори взаимно зависими. Защото когато кожата ни е здрава и поддържана, самочувствието е налице. 

В стремежа към по-съвършена и здрава кожа е важно да се научим на правилните стъпки в грижата за нея. Който не е живял, той не е грешил. Именно затова в днешната статия ще разгледаме някои от най-честите грешки, които допускаме в грижата за кожата си. 

Липса на редовно нанасяне на лосион против стрии

ff
Снимка: iStock

Ако нямате стрии, вие сте същинска късметлийка. Повечето дами обаче ги имат по определени места от тялото си и в определена степен.

Стриите се образуват, когато кожата се разтяга прекомерно бързо, което може да се случи по време на бременност, пубертет или рязко наддаване на тегло. Това причинява разкъсване на колагеновите и еластиновите влакна в кожата, което води до появата на така познатите светли линийки по кожата. Те най-често се появяват на бедрата, корема, гърдите и гръбнака.

Стриите са естетичен проблем и могат да бъдат трудни за отстраняване, но съществуват различни методи за справяне с тях. Използването на лосион против стрии може да бъде един от няколкото метода за предотвратяване и намаляване на стриите. Тези лосиони обикновено съдържат хидратиращи съставки като витамини, масла и екстракти от растения, които могат да поддържат еластичността на кожата и да ѝ помогнат в борбата срещу стриите.

Важно е да се отбележи, че лосионите против стрии могат да бъдат по-ефективни при редовна употреба, особено по време на бременност или когато кожата е подложена на голям стрес като бързо натрупване на тегло. 

Пренебрегването на третиране на пигментните петна

ff
Снимка: iStock

Пигментните петна, известни също като хиперпигментация, се образуват поради неравномерно разпределение на пигмента меланин в кожата. Меланинът е вещество, което се произвежда от клетките на кожата, наречени меланоцити, и е отговорен за цвета на кожата.

Един от основните фактори за образуването на пигментни петна е слънчевото излагане, но могат да допринесат и хормонални промени (като бременност или прием на контрацептиви), стареене на кожата и някои кожни проблеми като мелазма или акне. 

За лечение на пигментните петна и намаляване на техния вид са налице различни методи, които могат да бъдат ефективни в зависимост от типа и причината за петната. Дерматолозите могат да ви предложат козметични продукти, съдържащи активни съставки, които помагат за избелване на петънцата.

Нужно е известно постоянство в грижата за кожата, насочена към справяне с пигментните петна, но ако се придържате към подходящата рутина всеки ден, резултатите няма да закъснеят. 

Липсата на навик да използваме слънцезащитен крем като превенция

NIVEA
Снимка: NIVEA

Както вече споменахме, излагането незащитени на вредното влияние на слънчевите лъчи може да има пагубни ефекти за здравето на кожата ни. Използването на слънцезащитен крем е изключително важно не само за предотвратяване на изгаряния от слънцето, но и за намаляване на риска от развитие на различни кожни проблеми, включително пигментни петна. Тези продукти, които всяка жена трябва да има в чантата си и в козметичното си шкафче, предпазват от UV лъчите, помагат за запазването на естествената кожна бариера и предотвратяват преждевременното стареене на кожата. Важно е да включите слънцезащитен крем в ежедневната си рутина, дори ако не излизате на слънце за дълго време, защото това е предпоставката за една по-здрава и сияйна кожа. 

Как да се справим?

Не е толкова важно колко грешки си допуснал, а по-скоро дали можеш да ги поправиш и да се поучиш от тях. Затова ще ви разкрием какво можете да направите, за да коригирате тези пропуски по най-ефективния начин и да постигнете една по-щастлива кожа.

NIVEA
Снимка: NIVEA

На помощ идват NIVEA с два иновативни продукта с доказани полза за кожата - олио-серум за тяло против стрии и петна NIVEA LUMINOUS630 и лосион за тяло против стрии и петна NIVEA Luminous630. Както на олиото-серум, така и лосиона можете да разчитате за значително намаляване на видимостта на стриите и петната.

Тайната е в научно доказаната съставка NIVEA Luminous630 - патентован комплекс, който работи на клетъчно ниво, за да балансира нивата на меланин в кожата. Учените от NIVEA са посветили цели 10 години на изследвания и тестване на повече от 50 000 съставки, за да открият високоефективния Luminous630.

NIVEA
Снимка: NIVEA

Лосионът за тяло против стрии и петна NIVEA Luminous630 показва висока ефективност при намаляване на видимостта на стрии, слънчеви и пигментни петна. Още по-прекрасната новина? Резултатите са видими само след четири седмици! Със своята грижовна формула „Skin-Tone Balancing“ и лека текстура, той изравнява различните нюанси на кожата за по-равномерен тен, като същевременно интензивно подхранва кожата и осигурява 48-часова хидратация. 

NIVEA
Снимка: NIVEA

Олиото-серум за тяло против стрии и петна NIVEA LUMINOUS630 е с най-висока ефикасност при лечение на видимостта на стриите по кожата. Той изравнява тена на кожата, правейки стриите по-малко видими само след 2 седмици, като започва да действа от първия ден на употреба. Това се случва благодарение на неговата концентрирана маслено-серумна формула, която балансира естественото производство на меланин в кожата, намалявайки контраста между стриите и кожата около тях. Дори онези упорити стрии, които имате от дълго време, ще изглеждат видимо по-равномерни. 

Помнете, че грижата за кожата ви започва с вътрешната ви нагласа и решителност. Въоръжете се с постоянство и с добри помощници като тези на NIVEA и тръгнете по пътя, водещ към вашата мечтана кожа. 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти