Какво е количеството работа, което би ви депресирало

Многото работа, депресия за майстора
Снимка: netinfo

Някои човешки индивиди са изцяло погълнати от работния режим и това ни най-малко не ги смущава. За други пък прекрачването на офиса вече е равносилно на отегчително, досадно или изнервящо запълване на две трети от деня, 5 пъти седмично.

Така или иначе и първата, и втората ситуация са част от крайностите, в които не е забавно да се изпада, ако искаме да съществуваме пълноценно, без в главите ни непрестанно да звучи монотонният ритъм на живота.

Затова няколко британски изследователи се заели да изчислят колко е количеството на трудовата заетост, което бързо може да ни хвърли в бездната на депресивните състояния.

Оказало се, че тези, които работят над 55 часа седмично са с 50% по-застрашени от изпадане в подтиснати състояния и развиване на депресии. В проведените тестове участвали 2000 доброволци от двата пола, като било констатирано, че жените много по-често страдат от лошо настроение, ако допълнителните часове професионални усилия не бъдат възнаградени или поне похвалени от техния работодател.

За целта учените предлагат и вариант, в който новоназначените да бъдат компенсирани по някакъв начин, ако постоянно остават последни в офиса, а също така е редно тяхната интеграцията с останалата част от екипа да се случва ефективно, за да не се чувстват изолирани, което пак би могло да отключи гореспоменатите психични проблеми.

В крайна сметка обаче дори и бонусите от повечето изработени часове не са достатъчни, за да ощастливят дамите, защото редица от тях пък не можели да смогнат със семейните си задължения, докато отделят прекалено много време на професията, завършва анализът.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти