Март започна със слаба магнитна буря, но се очакват и по-силни смущения през месеца: ето кога трябва да внимавате

Геомагнитната прогноза за месец март е сравнително спокойна. Очакват се две слаби бури, причинени от активността на регионите, които „срещнахме“ през миналия месец, съобщават от Националния Институт по Геофизика, Геодезия и География към БАН.

Да не забравяме, че Слънцето е непредвидимо и понякога рязко влошава нещата. Затова разчитаме на информацията в реално време, предупреждават още учените.

Март тази година се очертава да е динамичен – още в първия ден от месеца се очакваха леки смущения, а в края на седмицата, на 5 и 6 март, експертите прогнозират по-висока слънчева активност.

В средата на месеца, на 11 и 12 март, отново се очакват магнитни бури, които ще предизвикат известно неразположение, а около 19-20 март ще бъде последният подобен период на смущения за март.

Хората с лабилно здраве, които са чувствителни към подобни явления, могат да усетят главоболие и неразположение. Според данни от различни проучвания в такива периоди броят на инфарктите и инсултите се повишава. Магнитните бури често определят настроенията и емоциите. Възможни са прояви на повишена тревожност и други психични проблеми.

Как ни влияят магнитните бури

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци, без животински мазнини. Помага и пиенето на повече вода.

Ето какво още съветват лекарите, за да се предпазите от влиянието на магнитните бури:

Как да противостоим на магнитните бури

Прочетете какво още ви очаква през МАРТ:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти