Къде са най-красивите залези в света

Мостът Ю Бийн в Мианмар
Снимка: Thinkstock

По залез слънце е може би най-романтичният момент от денонощието. Небето е обагрено в невероятни цветове от слънчевите лъчи, които го даряват с последна целувка преди настъпването на нощта.

Неслучайно залезите са един от най-сниманите моменти навсякъде на света, но къде са най-красивите?

Ето няколко предложения за най-красиви залези в класация, направена от "Си Ен Ен".

Мостът Ю Бийн в Мианмар

Когато слънцето залязва над най-дългия мост от тиково дърво в света, започва една от най-живописните гледки на планетата. Мостът е кръстен на бившия кмет на град Мандалай – Ю Бийн и е с дължина 1200 метра. Мостът е изключително оживен през деня, като през него постоянно преминават будистки монаси и местни жители.

Националният резерват Масаи Мара в Кения

Думата "великолепен" вероятно е измислена за Масаи Мара. Привечер просторната савана се обагря в червено, омайни залези идеално допълват картината. Най-доброто време да дойдете тук е от юли до октомври, когато е годишната миграция на зебри, газели и антилопи от Серенгети.

Големият каньон в Аризона, САЩ

"Вярвам в еволюцията. Но също така, когато ходя на екскурзия и видя Големия каньон по залез слънце, вярвам, че и Господ е там", казва американският сенатор Джон Маккейн. Без значение от религиозните им вярвания, милиони хора посещават това вълшебно място, за да хванат залеза.

Дубай, Обединени арабски емирства

Нищо не може да се сравни с това да се любуваш на красив залез, на гърба на камила в Дубай. Пясъчни дюни, плавна походка и силуета на Дубай в далечината създават един класически арабски залез.

Уест Лейк, Ханджоу, Китай

Великолепна гледка представлява езерото Ханджоу с пагодата си по залез слънце. Оригиналната пагода е построена през 975 г. а легендата разказва за Госпожа Бяла змия, която била затворена в нея в продължение на десетилетия. Тя се разпада през 1924 г. През 2002 г. е построена отново и се намира на оригиналното си място на брега на езерото.

Санторини, Гърция

Хълмовият град Ойа на гръцкия остров Санторини е добре позната дестинация за любителите на красиви залези. Порестата вулканична скала, бяло-сините къщи и кристално синьото Егейско море, правят Санторини едно от най-сниманите места в света, особено по залез слънце, когато гледката е величествена.

А къде е бил най-красивият залез, на който вие сте били свидетели, скъпи читатели?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти