Най-добрите плажове в Гърция

Най-добрите плажове в Гърция
Снимка: Thinkstock

Повечето хора обичат да четат за пътешествия до най-различни точки на света. Рядко обаче дестинациите, които публикациите ни представят, са достъпни – те са прекалено далечни, твърде екзотични и... изискват доста средства.

Ето защо днес ще ви представим една доста по-достъпна за българите дестинация – Гърция.

Сайтът "Трипадвайзър" представя 10-те най-добри плажа в нашата южна съседка. Ето и кои са те:

Елафониси, Гърция

Хич и не е случайно, че този гръцки плаж попада в топ 6 на най-добрите плажове в Европа за 2014.

Елафониси се намира на югозападното крайбрежие на Крит - пети по големина остров в Средиземно море. Пясъчната ивица е изключително светла и с розов нюанс, а водите са прозрачни. Заради климата плажът е една от перфектните дестинации по всяко време на годината.

Плажът Балос и лагуната Кисамос, Крит

Заливът Балос със сигурност е едно от най-красивите места по гръцкото крайбрежие. Няколкото круиза от Кисамос минават наблизо и имат лесен достъп до плажа Балос.

Природният резерват "Залив Балос" се намира в източната част на остров Крит. Макар че през лятото е пълно с туристи, тук се срещат редки местни растителни видове, които другаде са отстъпили място на хотелски комплекси.

Плажът Свети Павел, Линдос

Линдос е средновековно селище, което се намира на остров Родос. Изградено е от типичните за Гърция бели къщи и китни калдъръмени улички. Над града пък се извисява акрополът на Линдос, който предлага невероятни гледки към заобикалящите го пристанища и брегове. Близо се намират плажовете Линдос и Свети Павел, които също се отличават с чист пясък и тюркоазени води

Палеокастрица, Корфу, Йонийски острови

Палеокастрица е курорт и община на остров Корфу. Отличава се със своите широки плажни ивици. Курортът е разположен на два бряга – с очарователни скали, които го обграждат. Плажът има и красиви пещери.

Егремни, Лефкада, Йонийските острови

Егремни е един от трите най-известни плажа на Лефкада, заедно с Порто Кацики и Катизма. Намира се на югозападното крайбрежие на острова. Поради дължината си (почти 3 км) никога не става пренаселен, въпреки круизните корабчета, които понякога стоварват туристи. Това е една от добре пазените тайни на Гърция. Красив пейзаж, кристално чисти води и едър бял пясък.

Навагио, Закинтос, Йонийските острови

Друг самотен остров, до който може да стигнете само по вода. Едър бял пясък, дълбоки сини води, впечатляващи отвесни скали и пещери правят товя място един от най-красивитe гръцки плажове, а изоставеният на брега кораб "Панайотис" превръща Навагио в едно наистина специално място.

Миртос, Кефалония

Плажът Миртос преди години беше обявен за най-добър плаж на Гърция от тяхното министерство на туризма. Кристалните води и ярко белите морски камъни са се насталини удобно сред стръмните скали на западния бряг на Кефалония.

Порто Кацики, Лефкада, Йонийските острови

Порто Кацики също е сред известните плажове на Лефкада. Представлява тясна ивица пясък, разположена под високи бели скали. Плажът се намира на югозападния край на острова. Далеч е от градове и села, но до него може да се стигне с кола.

Сталис, Крит

Сталис се намира на североизточното крайбрежие на остров Крит между Малия и Херсонисос. Много популярна дестинация за британските, холандските и германските туристи. И отново – чиста плажна ивица и прозрачни води.

Периса, Санторини

Санторини (с официално име Тира или Фира) е най-известният гръцки остров. До него се стига с ферибот или самолет. Пейзажът на Санторини е уникален и не прилича на никое друго място в Гърция или по света. Най-известните плажни курорти на Санторини са Камари и Периса/Периволос.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти