Косата днес: Плитки, кокове и рус цвят

Косата днес: Плитки, кокове и рус цвят
Снимка: Издателство „Ентусиаст“

В края на април издателство „Ентусиаст“ публикува третата книга на топкоафьора Георги Петков - „Косата днес. Стъпка по стъпка с Георги Петков“.

Аналогично на предходните издания, и новото ще предопредели тенденциите в официалните и сватбените прически за 2015 г., пречупени през авторското виждане и доказано безупречен стил на Георги Петков.

Изданието, което представлява двуезичен албум на български и английски език, представя селекция от актуални решения за косите както за дамите, така и за господата, представени със стилни фотосесии, обединяващи всички елементи – коса, грим и тоалет в цялостни актуални визии.

Всяка тенденция е претворена във впечатляваща модна фотосесия. Фотографи на поместените снимки в албума са Георги Андинов, Дилян Марков и Диляна Флорентин.

Модели са неотразимата Алекс Раева и топманекени от „Визаж“ и „Ивет Фешън“, сред които Кристина Милева, Лиляна Станаилова, Атина Иванова, Миглена Христова и други.

В книгата е включено практическо ръководство, съдържащо безценни съвети за направата на бърза и безупречна прическа. Стъпка по стъпка са показани прически с всички прилежащи техники и трикове на професионалиста.

Абсолютен хит в дамските прически за сезона са небрежните кокове. Няма да сбъркате, ако за специален повод заложите на романтична прическа или небрежно прибрана коса.

Новата тенденция е миксирането на плитки, дантели от плитки, диадеми от плитки и къдрици в прибрана коса.

Un-done стилът коса е особено подходящ да се комбинира с романтична сватбена рокля или официален тоалет.

За дамите, които желаят да бъдат с пуснати коси, вариантите са по-строгите ретро вълни или стилизиране на косата във вълни с плитка.

Най-актуалният тренд за лятото ще е венецът от орхидеи, но вие ще сте на гребена на вълната дори и с една орхидея, елегантно вплетена в кока или вълните от коса. Други акценти за прическите са големи аксесоари за коса от метал или кристали.

В албума е представен и латино тренд за по-екстравагантните дами. Акцент са бебешките коси, които се стилизират по челото и бакенбардите, както и леко преекспонираните обемни вълни, опашки и плитки, които ще са безспорният хит за летните парти вечери.

Цветовете при дамите варират в двете крайности. От комбинация на ярки контрастни кичури или омбре в русо-синьо, русо-черно, кафяво-оранжево-червено, до плавни меки преливки от тон в тон или цветна целувка в бежово-златиста, розово-прасковена или шоколадово-кафявата гама. Платиненото и златисто русо остават актуални този моден сезон.

В „Косата днес. Стъпка по стъпка с Георги Петков 03“ специално внимание се обръща и на тенденциите в мъжкия стил. Основен тренд при тях и задължителен аксесоар е брадата. С хубаво оформена и стилизирана брада мъжът може да се промени тотално. При фризурите има вариации от къси и квадратни форми до средно дълги небрежни коси, леко фиксирани и оформени на вълни. При по-дълги коси тренд е и обемът или плитката. При господата с къдрави коси е важно да се научат да стилизират и поддържат къдриците си, а не да се отказват от тях. Интересна тенденция при мъжете е, че ако искат да са по-екстравагантни, могат да заложат на следните цветове – русо, оранжево и розово-лилавото.

Русото е абсолютният хит и при мъжете, и при жените този сезон.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти