Който не обича, той не греши

Който не обича, той не греши
Снимка: Thinkstock

Сложно нещо са връзките. Те изискват енергия и постоянство, каквито са характерни за много малко други неща в живота. Любовта е за смелите. Любовта е за онези, които не се страхуват да я показват и да я споделят.

В една връзка да извадиш чувствата си на показ през другия, е сигуреният начин той да разбере, че няма за какво да се бои. Съмненията могат да бъдат ужасно разрушителни.

Човек трябва да е готов непрекъснато да дава от себе си, без срещу това непременно да очаква да получи нещо. Колкото и изтъркано да звучи (за съжаление), себеотрицанието в отношението между двама е важна предпоставка за устойчивостта на техните взаимоотношения.

Когато обичаме, ние живеем заради още някого, затова нашите действия и постъпки трябва да бъдат с намерението да достигнем хоризонта на общото щастие.

Да плаваш сам в морето, дори с най-скъпата лодка, е най-скучното нещо на света. Тъжно е да си самотен пасажер сред безкрая на красотата.

Всяка връзка има своите трудни моменти. Често изричаме неща, които не мислим. Често постъпваме глупаво и необмислено. Но коя любов е истинска, ако не е спонтанна и не ни подлага на изпитания?

Поуките са невъзможни без дрязгите, но със сигурност нашата любов нараства когато намерим верния начин да изясним проблемна ситуация. В края на краищата, нашият вид борави с думи – разговорите помагат, стига да сме готови да се изслушаме един друг.

Не само в любовта между двама души, но и в отношенията ни с останалите хора и със света изобщо се случва да не можем да променим обстоятелства или ситуации. Умните и интелигентните хора приемат това. Смисълът на връзката е още по-ценен, когато бъде осъзнат сред хаоса на хилядите малки неприятности, които са неотменна част на живота.

Да признаем слабите си страни е достойно. Другият винаги ще оцени това, защото който не обича, той не греши. Прошката никога не е задължителна, но е желателна. Достойният човек може да се извини, може и да прости в името на любовта, която дели с някого. Никой не е съвършен, дори бог, щом самите ние сме негово подобие. Компромисите са средство да скъсяваме разстоянието помежду си. Да умеем да прощаваме грешките, ни прави зрели в практикуването на голямата любов.

Готовността да се подкрепяме взаимно разнообразява връзката. Всеки от двамата има своя конкретна цел, която иска да постигне. Стремежът на другия трябва да бъде уважаван. Опората е разбирането, че никой няма право да подчини някого на себе си или на собствената си житейска философия.

Личното пространство в една връзка задължително трябва да съществува. Разнообразието с приятели или упражняването на любимо хоби вдъхват нови импулси и носят преживявания, които по-късно могат да бъдат споделени с радост. Човек трябва помалко да липсва на някого, за да може другият да оцени нуждата да бъдат заедно и да останат свързани.

Връзката се основава на доверието. Няма проблем, който да не може да бъде решен от двама.

А ако все пак такъв съществува, значи той не зависи нито от вашите решения, нито от вашите усилия.

В подобни ситуации си налейте по чаша червено вино и се усмихнете един на друг. Благодарността в очите винаги е достатъчна.

Прочетете още от Добромир Банев в Edna.bg:

На задния фон нещо ново

Любовта стига

Сто години доброта

Има съдба, която ни направлява. Има бъдеще, което ни очаква...

Истината ни намира сама

Tя му написа номера си върху салфетка

Очите никога не лъжат

За книжките и хората

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти