Кой е филмът, който всички гледат в момента и как Сандра Бълок го спаси

Кой е филмът, който всички гледат в момента и как Сандра Бълок го спаси
Снимка: netinfo

Вяра Иванова

Всичко започна изведнъж. Събудих се една сутрин и целият фийд в социалните ми мрежи беше залят от снимки на Сандра Бълок и две деца на лодка, които изглеждат изплашени и са в превръзки на очите. Не ми отне много време, за да разбера, че това е чисто нов филм от жанра трилър-ужаси-мистерия, заснет по мотиви от нашумяла книга, опакован лъскаво от майсторите в Netflix и пуснат да изживее своя краткотраен (или пък не?) интернет живот.

Филмите, които Netflix продуцира, са направени за масовата аудитория, изключително лесно смилаеми са и са от онези неща, които си пускаш за фон, докато готвиш или чистиш. В общия случай. Този път от онлайн платформата за гледане на филми и сериали са се постарали една идея повече и най-големият коз в ръката им определено е участието на звезда от калибъра на Сандра Бълок.

Снимка: netinfo

И това личи по рекордните 45 милиона гледани на филма в рамките само на седмица. Както и по това, че буквално всеки втори пост в социалните мрежи беше свързан по някакъв начин с Bird Box.

Признавам, социалните мрежи си свършиха отлично работата и почти веднага си пуснах "Кутия за птици" или "Bird Box", за да се потопя в "най-страшния филм на века", "невероятната драма" и всички останали суперлативи, с които бяха започнали да засипват филма.

Няма да издавам много подробности от сюжета, защото със сигурност има още доста хора, които не са го гледали, но с няколко думи ще кажа защо филмът, за който всички говорят в момента, си заслужава и... не си заслужава чак толкова.

Снимка: netinfo

Tова, което спокойно мога да разкрия е, че действието на “Кутия за птици” се развива в близко бъдеще, в което Земята е поразенa от ужасяваща, неизвестна и безплътна сила, която кара човечеството да затвори очи – всеки, които погледне навън дори за един-единствен миг, умът му моментално бива поразен и той изпада в самоубийствена и неконтролируема ярост и в крайна сметка отнема живота си.

В този свят, в който един поглед може да коства живота ти, една майка трябва да осигури оцеляването на двете си деца, като ги отведе на опасно пътешествие в неизвестното, за да достигнат до може би единственото място на Земята, което е останало защитено и безопасно.

Филмът наистина има тежки моменти, емоционални моменти, страшни моменти и най-важното - моменти, в които се питаш - "Какво бих направил аз?" А Сандра Бълок буквално изнася целия филм на раменете си и това е съвсем закономерно.

Тя е най-успешната актриса в Холивуд между 2007 и 2015 година. През 2007 счупва собствения си рекорд за премиера с филма Premonition, след това го счупва още веднъж през 2009 с "Предложението", печели Оскар за Най-добра актриса за участието си в "Сляпата страна“. А нататък следват само касови успехи и големи и важни роли във филми като "Гравитация" и "Ocean's 8".

Всички я помнят и от сладките ѝ първоначални роли във вече превърналите се в класики "Мис таен агент", "Скорост" и "Докато ти спеше".

Ето защо съм сигурна, че "Кутия за птици" нямаше да постигне такъв успех, ако звезда като Сандра Бълок не беше в главната роля. Тя знае как да въздейства на хората и определено не се притеснява да крещи на малки, непознати деца, което е абсолютен плюс за ролята ѝ във филма.

От Vanity Fair коментират, че "Сандра Бълок играе брилятно в един наистина кофти филм" и съм почти съгласна с мнението им. Филмът не блести с огромна художествена стойност, а от Академията вероятно бихме му се посмели, но пък Сандра Бълок доказва, че е гениална актриса и дори един не толкова страхотен филм, не може да засенчи уменията ѝ.

Снимка: netinfo

Ако искате да гледате филм, който няма да ви изплаши до смърт и да ви разтърси из основи, но ще ви накара да се замислите какво бихте сторили в подобна ситуация - гледайте го. Ако ви се иска да надникнете в душата на една майка, която е на ръба на отчаянието - гледайте го. Ако искате да си припомните защо Сандра Бълок не слиза от небосклона на холивудските звезди вече над 2 десетилетия - гледайте го.

Ако не искате да се чувствате изостанали от останалите и да намерите обща тема за разговор с половината си Фейсбук - също го гледайте.

Ако очаквате филм за Оскар, продуциран от Netflix... е, тогава не си губете времето. 

Снимка: netinfo

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти