Когато раят се намира зад другия ъгъл

Когато раят се намира зад другия ъгъл
Снимка: Thinkstock

В началото на август на книжния ни пазар излезе книгата "Раят зад другия ъгъл" на перуанския писател Марио Варгас Льоса.

Именно с този роман авторът печели Нобелова награда за литература през 2010 г.

Льоса гостува в България миналата година, когато Софийският университет го удостои с почетното звание „Доктор хонорис кауза“.

Сега романът му бива преиздаден, поради големият читателски интерес (всеки, който си мисли, че книги вече не се четат, нека размисли wink)

Ето и малко подробности за книгата.

Два живота: този на Флора Тристан, която влага всичките си усилия в борбата за социална справедливост и равноправие на жените, и другият – на Пол Гоген, човека, който открива страстта към рисуването и захвърля буржоазното си съществуване, за да отиде в Таити в търсене на един необвързан с условности свят.

Две разбирания за секса: това на Флора, която вижда в него инструмент на мъжкото господство, и другото – на Гоген, за когото физическото сливане е извор на творческото вдъхновение.

Кое е общото между тези две така различни съдби, освен това, че Флора Тристан е баба на Гоген?

Каква е връзката между две човешки същества, всяко от които търси свой път към една обща мечта: абсолютната свобода и достигането на земен рай, където човешкото щастие е възможно?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти