Кога вярата не е достатъчна за реализиране на желанията ни?

жена есен
Снимка: Istock

Дали вярваме в съдбата или не, всички сме попадали в ситуации, в които нещата сякаш не зависят от нас. Все едно невидима сила е кукловодът на живота ни и дори да полагаме усилия и да работим в дадена посока, нещата просто не се случват.

„Така било писано“

Изречение, което всички сме чували или сами сме си казвали, но дали всъщност това не е едно оправдание при поредната несполука, или е някакъв знак от съдбата, че посоката, която сме поели не е подходяща и е време за промени?

Доста често, когато се борим да постигнем нещо или се подготвяме с години да направим промяна в живота ни, реализацията на желанията ни не е светкавична и безпрепятствена. Тогава можем да изберем да сме позитивни, смели, упорити и да продължим да опитваме докато постигнем целта си или да се откажем, като предвидим рисковете, които носи това решение.

Със сигурност не бива да се отказваме при първата възникнала пречка, независимо дали се отнася до смяна на работното място, започване на нов проект, закупуване на ново жилище или влизане в нова връзка. Хубаво е да опитваме, защото всяко ново нещо, което се гради тепърва, изисква постоянство. Иначе се обричаме на един безкраен омагьосан кръг от новости, където не довършваме нищо до край, а това рано или късно ще ни умори.

жена есен
Снимка: Istock

Кога е време да кажем край и кога да натиснем педала на възможностите си?

Ако с години правим опити да поправяме ситуации във взаимоотношенията си с други хора, да се нагаждаме към работно място, което ни потиска, да правим компромиси с квартирата, която искаме да сменим от поне две години, то е хубаво да се замислим защо не се получават нещата. Дали не циклим на едно място поради страх от непознатото?

Често идеята за нещо ни се струва примамлива и подходяща за нас в началото, но с времето, когато всичко се избистри, виждаме, че положението не е толкова розово. Това може да е ново изпитание, което съдбата ни предоставя, за да изпита волята ни или да провери дали можем сами да преценим кое е добро за нас и кое не.

В такива ситуации е най-хубаво да се вслушаме във вътрешното си усещане, то е най-силният ни компас и пътеводна светлина. Приключването на нещо старо и започването на друго ново, е стъпка, която много от нас отлагат с години, но всичко това е част от процеса на израстването и ако се усещаме силно привлечени към нещо различно и непонятно за нас към дадения момент, не трябва да се страхуваме да се осмелим!

Автор: Деница Костова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти