Книга събира мъдрите мисли на колосите на световната литература

книги
Снимка: Издателство Кръг

„Повечето писатели възприемат истината като най-ценното нещо, което притежават. Ето защо я пестят“, пише Марк Твен. От 19 октомври на книжния ни пазар вече се намира книга, която не просто съдържа истина на всяка страница, но и по всички въпроси. Сборникът „Най-умните афоризми на света“ от издателство „Кръг“ е безценно издание, по чиито страници читателите ще открият прозрения на колосите на световната литература. Те са извадени от най-значимите им произведения под съставителството на Лидия Геловска, а корицата е направена от Стоян Атанасов от Kontur Creative.

Мъдростта на Сервантес, Гьоте, Достоевски, Толстой и Чехов никога не е приемала по-концентрирана форма. Несравними в своята проницателност са думите на Юго, Джеръм К. Джеръм и Оруел, Оскар Уайлд, Марк Твен и Стефан Цвайг. 

„Най-умните афоризми на света“ не обхваща всички мислители, раждали се по нашата земя, но е най-краткият път да се натрупат знания по теми и сфери, върху които човекът е прекарал векове в обмисляне и чудене. Писателите разгадават битови енигми като брака, изкушения като парите, пиенето или тютюнопушенето. Размишляват и върху възвишени теми като грижата за духа, вярата и Бог, идеалите, смисъла на съществуването.

„Най-умните афоризми на света“ не събира просто прозорливи мисли. Тя изследва човека и понякога сложните за него взаимоотношения с другите. Открива истини за любовта и щастието, за страданието и състраданието. Припомня значението на възпитанието и образованието, на изкуството. Разсмива ни с мисли за глупостта, греха, властта и политиката или народната психология на различни народи. Тя е едновременно комедия, политически трилър, сатира на обществото, исторически и духовен пътеводител.

И ако са верни утешителните думи на Толстой, че да се прочете една добра книга в живота е напълно достатъчно, то този сборник би бил най-добрият избор.

книги
Снимка: Издателство Кръг

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти