Каква си според асцендента: зодия Рак - I част

Каква си според асцендента: зодия Рак - I част
Снимка: Thinkstock

Йоана Йорданова

Хората, родени под знака Рак, са деца на Луната – вечно преминаващи от фаза във фаза, нежни и романтични.

Те са още чувствителни, много раними, имат огромна нужда да бъдат обичани от близките си и приети от околните.

Дарени са с дарбата да усещат чуждите потребности и да откликват на тях, но дълбоко в себе си копнеят някой да се погрижи за тях, да ги нахрани и подкрепи.

12-те Асцендента представят 12-те различни лица на този най-майчински и грижовен знак:

Рак с Асцендент Овен

Как ще протече животът ви – поне в ранните години – зависи от голяма степен от това в какво семейство сте израснали, тъй като или сте много привързани към родителите си, или несъзнателно повтаряте техните модели на поведение. В същото време имате шанс да откриете свой собствен път на развитие, но ще го постигнете само ако приемете произхода и миналото си – в противен случай има риск да се стремите към нещо различно, но да влизате в един и същ капан. Вероятно едно от най-съкровените ви желания е да създадете свой собствен дом и семейство – постигнете ли го, ще се чувствате удовлетворени. Макар че сте амбициозни, за вас най-важно е да си осигурите сигурност и да се грижите за близките си хора.

Рак с Асцендент Телец

Вие не сте от хората, които правят лесно промени, и може би заради това напредвате по-бавно в живота – трудно затваряте вратата към миналото, дори когато е ясно, че трябва да продължите напред. Ако обаче трябва да се съгради нещо устойчиво, няма по-добри от вас - може да влагате усилия в продължение на дълго време, докато постигнете желания резултат. Стремите се към финансова стабилност и към трайни връзки. Много държите да бъдете приети от хората в най-близкото ви обкръжение – още от детската градина и ранните ученически години, и може много да страдате, ако това не се случи. Възможно е да имате писателска дарба или да се реализирате в професия, свързвана с разпространение на идеи и знания.

Рак с Асцендент Близнаци

За вас е много важно материалното ви положение да бъде стабилно и може би сте израснали в семейство, което ви е осигурявало необходимата финансова сигурност. Вашата задача обаче е да разберете каква е истинската стойност на парите и да се научите да ги печелите сами – като използвате собствените си способности и дарби. Ще се чувствате по-спокойни, ако имате заделени пари за черни дни, или се сдобиете с някаква недвижима собственост. Вие можете да бъдете изключително умели в преговорите, а вероятно имате и бизнес нюх, защото интуитивно усещате от какво имат нужда клиентите ви и може да задоволите и най-големите капризи. Именно това е тайната и на вашите финансови успехи.

Рак с Асцендент Рак

Вие сте чувствителен и узявим човек, чиято първостепенна нужда е да получава одобрение и подкрепа от света. Овладяването на емоциите е огромно предизвикателство за вас. В някои отношение сте като малко дете, за което някой друг трябва да се грижи – вие очаквате това както от близките си, така и от партньора си. Основната ви цел в живота е да пораснете, тоест да осъзнаете, че ако имате нужда от нещо, трябва вие да си го осигурите, вместо да чакате наготово – това важи както за физическата, така и за емоционалната храна. При някои от вас има риск да се случи обратното – да обгрижвате прекалено много хората около вас за сметка на себе си, което също не е добър вариант. Може да се реализирате в професия, в която да давате на хората нещо, от което те имат нужда – например храна и подслон.

Рак с Асцендент Лъв

Вие сте човек, който се води на първо място от своите собствени потребности и сте доста субективни в преценките си за хората и ситуациите. Докато не се научите да се поставяте на мястото на другите и да проявявате толерантност, може да си имате проблеми и в любовта, и в други взаимоотношения. Имате силна нужда да откриете призванието, чрез което да дадете нещо на света, но това може да отнеме по-дълго време. Вашата мисия е или да помагате на хората (например като ги лекувате), или да се изявите чрез някаква форма на изкуство – например като танцувате или пеете на сцена. Ако не следвате сърцето си и не правите това, което ви вдъхновява, има риск да попаднете в капана на някаква зависимост.

Рак с Асцендент Дева

Вие се стремите не просто към професионална реализация и успехи, а искате да се занимавате с нещо, чрез което да дадете своя принос на обществото. За вас е много важно да бъдете полезни и то не само за членовете на собственото си семейство, но и за много повече хора. Грижата за другите не е просто нещо, което ви идва отвътре – то е мисия. Би било чудесно, ако успеете да намерите някаква благородна кауза и работите за нея – например грижа за деца или благотворителност. Тръгнете ли по този път, вашият професионализъм и усетът ви към детайлите ще бъдат използвани по предназначение. Любовният ви живот вероятно е по-объркан заради склонността ви да избирате неподходящи партньори.

Очаквайте съвсем скоро и втората част на материала - за зодия Рак с асценденти Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти