"Как искаш хора да разпознават истинското от фалшивото, когато умират от самота?"

"Как искаш хора да разпознават истинското от фалшивото, когато умират от самота?"
Снимка: Weheartit

Ромен Гари (псевдоним на Роман Кацев) е френски писател от руско-еврейскипроизход, литературен мистификатор, кинорежисьор, военен и дипломат. Той е единственият двукратен лауреат на престижната литературна награда „Гонкур“: веднъж 1956 г. под вече утвърдения си псевдоним Ромен Гари и втори път, през 1975 г., като Емил Ажар.

Той е известен с любовта си към жените, с нежността, с която говори за тях, с мъдрите си мисли относно живота и любовта.

"Смисълът на живота има вкус на устни" - Ромен Гари, писателят на жените

Снимка: Weheartit

Днес решихме да ви вдъхновим и да ви накараме да се замислите върху живота и връзките, които създавате в него с помощта на един откъс от една от най-знаменитите му книги - "Сияние на жена".

****

„Има неподходящи срещи, това е всичко. И на мен се е случвало. На теб също. Как искаш хора да разпознават истинското от фалшивото, когато умират от самота? Срещаш някого, опитваш се да го направиш интересен, измисляш го изцяло, обличаш го глава до пети в качества, затваряш очи, за да ги видиш по-добре. Ако е красив и тъп, намираш, че е умен; ако той те намира за тъпа, се чувства умен; ако забележи, че гърдите ти са увиснали, те намира за индивидуална; ако започнеш да усещаш, че е мекотело, си казваш, че трябва да му помогнеш; ако е невежа, ти пък знаеш за двама; ако иска да го прави през цялото време, си казваш, че те обича, а ако няма склонност към това, си казваш, че не това е важното.

Снимка: Weheartit

Ако е стиснат, значи е прекарал бедно детство; ако е темерут, си казваш, че е естествен и продължаваш така, със зъби и нокти да отричаш очевидното, а то ти се вре в очите и ей това се нарича проблеми на двойката, проблемът на двойката, когато вече не можете да се измисляте един-друг и тогава настъпва скръбта, злобата, омразата, отломките, които се опитвате да залепите заради децата или просто защото предпочиташ да си в лайната, само не сама.“

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Вижте още:

„Времето е наркотик. Твърде много от него те убива” - великият Тери Пратчет и неговите думи

Никой не трябва да се срамува, че е щастлив...

Незабравимите и вдъхновяващи цитати на Умберто Еко

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти