Как една “Маймуна” може да промени живота ти

Вяра Иванова

Знаете ги, онези филми, които продължават да се прожектират в ума ви, далеч след като екранът в киното е станал черен.

Филмът “Маймуна” е дело на режисьора Димитър Коцев - Шошо и е с участието на Юлиан Вергов, Александра Костова, Радина Боршош, Ана Пападопулу, Радена Вълканова, Леонид Йовчев и Валентин Ганев.

Лентата разказва историята на две полусестри и техните лични, семейни, училищни и любовни премеждия.

Този филм е нещо, което отдавна чаках в българското кино. Филм, който ме накара да искам да го гледам още няколко пъти и със сигурност всеки път ще ми носи ново послание и нов повод за размисъл.

 

#маймуна по кината от 30ти септември

A photo posted by AlexanderStanishev (@stanishev) on

“Маймуна” е филм за маймунджалъците в живота на малките и големите. Филм за сериозното в несериозното и за несериозното в сериозното, сладко-горчива история за едни обикновени хора и техните обикновени проблеми, трагедии, вълнения и интереси.

Лентата е непретенциозна, но прави впечатление, че персонажите са внимателно изградени и в повечето случаи лесно можем да си обясним защо даденият човек постъпва по определен начин в ситуацията, в която е поставен.

Това е филм, в който главни герои са децата, а лековатата атмосфера и ведрата музика създават усещането за безгрижие. Безгрижие, което се пълни със смисъл благодарение на невероятната им актьорска игра и репликите, които ще помните дълго след края на филма.

В “Маймуна” наистина има маймуна, има и симпатичен Дядо Коледа, има какви ли не странни роднини, има обич, има тъга, има приключения, тайни и усещания, които остават дълго с нас. Всичко е разказано през гледната точка на децата, защото именно през техните очи понякога се вижда най-ясно и най-искрено.

“Маймуна” ще ви разсмее искрено, ще ви накара да обикнете героите, ще ви забавлява, ще ви държи на тръни, а като за финал ще ви трогне и разплаче. Защото всички имаме в живота си по една маймуна, по една надежда и по една мечта и всички вкупом вярваме, че животът е пред нас и най-хубавото предстои.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти