Как да се преборя със стерилитета?

Как да се преборя със стерилитета?
Снимка: Thinkstock

Алексей Бъчев

Здравейте,

Радвам се на възможността да задам въпрос, бих се радвала да прочета и отговор. Аз съм със 16-годишен стерилитет. Боря се колкото мога, всъщност доколкото ми стигат парите. За това време се разведохме с първия ми съпруг, сега живея с друг. И с двамата съм правила ин витро процедури. И двамата престанаха да правят секс (да уточня - с мен) след отрицателния резултат. Говорила съм с други жени, които се борят със стерилитета, но те казват, че при тях не се появява такъв проблем. Явно проблемът е в мен, а не в мъжа, с когото съм.

Поздрави

Здравейте,

От писмото ви не става съвсем ясно дали този стерилитет има медицинска причина, свързана с вас, но след като казвате: "Явно проблемът е в мен", по-скоро изглежда, че не е клинично доказано, а е ваше предположение. В такъв случай, съвсем спокойно може да заявите и противоположното твърдение, а именно: "Явно причината е в мъжете ми". Това че не се е получило с двама, съвсем не означава, че проблемът е във вас.

Със също толкова голяма вероятност проблемът би могъл да е и в мъжете, независимо дали са двама или двеста, като тук всъщност имам предвид не някакво медицинско основание, а психологическият модел на връзките ви с тях. Често се случва хората, които прекратяват едни неработещи отношения (в какъвто и да е контекст), при следваща връзка да попаднат в същия неработещ модел, просто защото този модел е единственият модел за отношения, който им е познат.

Може би трябва да започнете оттук – да смените първо модела за мъж, а после – и самия мъж. Има много начини да направите това – идеи може да вземете както от предишни мои статии в Edna, така и от книгите на Ивинела Самуилова. Една най-елементарна техника би била да започнете да правите познати неща по нов, непривичен начин – например да сресвате косата си под масата или каквото друго ви хрумне. Може, освен това, да поръчате на "Царя на мъжете" да ви помогне да намерите по-подходящ партньор.

Дайте на "царя" някакво мъжко име – както ви дойде. После напишете писмо до негово височество, обяснете му за какво става въпрос и го помолете да избере от поданиците си, понеже той ги познава най-добре, най-подходящия мъж за вас, с когото ще можете, без да се борите, да си заченете толкова деца, колкото и когато искате.

Умозрително, подарете на царя някакъв подарък – изберете какъв да бъде от средата около вас или ползвайте някакъв вътрешен образ, ако ви хрумне.

Освен това, може да си поиграете с думата "стерилитет" – извадете колкото успеете различни думички от нея и напишете с тях абсурдна история, която няма нищо общо с проблема, който думата отразява.

Разгледайте и датите за курсовете ни в страната – когато попаднете в среда на съмишленици, нещата започват да се случват много по-лесно и убедително.

Поздрави, Алексей

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти