Изложба на световно ниво пристига у нас

Танцьорка от остров Бали
Снимка: Саймън Люис

"Memoria on Beauty – Fashion and Dance Photography" се казва изложбата на американския фотограф Саймън Люис, който е събрал кадри от 40 страни.

Същата е обиколила редица държави, а от 21 юни до 4 юли ще гостува в софийската галерия "Юзина" (ул. "Московска" 11, раб. време: пн-сб 11:00–20:00, нд 12:00-18:00).

Експозицията се реализира с помощта на Националната художествена академия и Академията по фотография.

Снимките за нея са повлияни основно от ориенталските художници Жан-Леон Жером и Джон Сингър Сарджънт, както и от фотографите от XIX век Фелис Беато и Барон Раймунд фон Щилфрийд-Ратениц – артисти, които са документирали и популяризирали различните екзотични култури.

"Светът става все по-малко място. Осведомеността на хората за културните различия е много по-голяма, но все пак тези познания заплашват запазването и цялостта на отделните традиции.

Именно oпазването на автентичните форми на танца, музиката, облеклото и идентичността е по-важно от всякога", споделя във връзка със своята изложба Саймън Люис.

Той живее в Голямата ябълка и твори в областта на портретната, модна и танцова фотография. Завършил е Глобална фотография в Колежа за визуални изкуства, Ню Йорк (School of Visual Arts), като в момента подготвя няколко изложби, които ще са готови до края на годината. Саймън е работил за модни марки като "Ралф Лорън" ("Ralph Lauren"), за списание "Харпърс Базар" ("Harper's Bazaar") и др.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти