Интервю с Алфредо Торес специално за Edna.bg

Алфредо Торес
Снимка: Dancing Stars

Мария Николова

Тази пролет отново ще се танцува! Най-бляскавото и завладяващо шоу "Dancing Stars" излиза на дансинга със своя втори сезон в ефира на Нова ТВ, за да накара звездите да танцуват, а зрителите – да направи свидетели на един впечатляващ спектакъл.  

След като станаха ясни три от имената на 4-членното жури през този сезон, а именно АлфредоТорес, Илиана Раева и Галена Великова, ние от екипа на Edna.bg веднага побързахме да научим повече интересни неща около предстоящия старт на реалити формата.

Нашият редактор Мария Николова разговаря с един от съдиите – огнения кубинец Алфредо Торес. Специално пред Edna.bg, той разказва открито за своята страст – танците, за впечатленията му върху миналия и очакванията от новия сезон на шоуто “Dancing Stars”, както и за това кои известни личности би искал да види да танцуват неговите любими стилове.

Прочете целия ни разговор с Алфредо:

Мария Николова: Алфредо, буквално преди часове стана ясно, че през този сезон на “Dancing Stars” ти ще бъдеш сред състава на журито. Какви са очакванията ти към реалити формата тази пролет?

Алфредо Торес: Миналата година форматът беше много успешен. Очаквам тази пролет предаването да е много още по-красиво, по-блестящо и по-зрелищно.

М. Н: Кои от популярните личности в страната би ти се искало да видиш да танцуват на сцената на Dancing Stars?

А. Т: Би ми било интересно да видя на сцената Маги Халваджиян, Слави Трифонов, Гала или Графа. А защо не и самата Лили Иванова? Иска ми се да гледам наистина големи имена да танцуват. Тук, в България, наистина успешните хора като че ли малко се страхуват да експериментират в подобен тип предавания. Може би и от доза страх, че няма да се представят добре, тъй като танците на са им призвание.

М. Н: Ясни са вече и имената на още двама членове на журито – Илиана Раева и Галена Великова. Лесно ли се работи с тези две красиви дами?

А. Т: Разбира се. И миналата година сме работили заедно. Всяка от тях допринася по различен начин за колорита на предаването. Именно това е формулата за добро реалити – когато всеки от нас дава нещо индивидуално от себе си.

М. Н:Можеш ли да ни издадеш някакви любопитни подробности около подготовката на новия сезон?

А. Т: За първи път в България ще има сцена на два етажа. Настилката, по която ще танцуват звездите, е много специална. Мога да заявя, че е много качествена и е най-доброто, което съществува в световен мащаб.

М. Н: А кой беше най-емблематичният, най-запомнящият се момент от миналия сезон на танцувалното реалити за теб?

А. Т: О, цялото предаване е Edna голяма емоция. Все пак предаването се излъчва на живо. С всеки един участник имам приятни мигове по време на “Dancing Stars”. Никога няма да забравя и публиката, която наистина бе много динамична и без нейната роля, форматът нямаше да е това, което е.

М. Н: Тези страстни, изпепеляващи танци са по-присъщи за Испания, за Южна Америка. На българите отдават ли им се този тип “огнени” ритми?

А. Т: Да, абсолютно! Танците от “Dancing Stars” са по-скоро спортни танци. Те се тренират навсякъде по света и се танцуват по един и същ начин. Правилата и стъпките са еднакви навсякъде.

М. Н: Способен ли е един подобен формат да популяризира още повече латиноамериканските танци в нашата страна?

А. Т: Разбира се. Благодарение на формата много хора разбраха нагледно какво точно означава Танго, Джайв, Пасо Добле, Ча-ча. И мисля, че интересът към школите, където се тренират подобни танци, е по-голям.

М. Н: Голяма част от нашите читатели са работещи майки. Как Edna жена може да се научи да танцува като участниците в Dancing Stars, ако същевременно е ангажирана с професията си и домакинството?

А. Т: Един ден има 24 часа. Има си часове за работа, час за танци, час за ядене, часове за семейството, часове за любов. За всичко стига времето при добра организация. А човек трябва на първо място да намира време за самия себе си. Танците отнемат наистина точно един час. Не мисля, че е трудно да отделиш такъв един път или два пъти седмично. Ако проблемът са грижите за децата, какво по-хубаво от това да тренираш и танцуваш, заедно с тях?

М. Н: Кой е най-подходящият танц за влизане във форма?

А. Т: Салса, хип-хоп. В тези танци има аеробика, динамика, много движение, кардио. Малко по малко, танцувайки тези стилове, човек започва да губи коремчето. Разбира се, всичко това допълнено с умерено хранене и пиене на поне 2,5 литра вода на ден.

М. Н: Наближава празникът на любовта – 14 февруари. Как отбелязваш ти този ден?

А. Т: Този празник го има и в моята родина – Куба. Отбелязвам го като повечето хора, споделяйки мига с половинката ми.

М. Н: Бил си боксьор. Какво е общото между ринга и дансинга?

А. Т: Аз се занимавах с бокс като по-малък. Баща ми беше треньор. В танца най-важното е интерпретацията на мелодията и ритъма. В бокса също са важни ритъмът и темпото. Двете неща са много общи, и в двете е важно поведението на човека, с когото си партнираш.

М. Н: Ако трябва да танцуваш с някоя известна в световен мащаб дама, коя би избрал за партньор?

А. Т: С Джанет Джаксън. А може и Дженифър Лопес. Не бих отказал и с Лейди Гага. Задължително трябва да е някоя огнена жена.

Очаквайте и още интересни материали, свързани със старта на шоуто "Dancing Stars".

Изгледайте изпълнението на победителите в миналия сезон на формата, Ангел и Дорина, ТУК.

Посетете официалния канал на предаването в сайта Vbox7 ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти