Формулата на успеха

Светла Иванова
Снимка: Личен архив

Много пъти са ми задавали този въпрос – как така пишеш, пееш, имаш семейство, деца и се занимаваш с йога?

Естествено, че не правя всичко заедно.

"Заниманията" ми взаимно се допълват. Може би щеше да е странно, ако се занимавах например с политика. Всъщност, нещата, които съм избрала, не са случайни. Те са просто различни начини на изразяване, но са съвместими. И всичките са свързани с изкуство. Дори и да отглеждаш деца. Има много книги, посветени на изкуството да бъдеш родител.

Друг любим въпрос на журналистите е кое е най-важното за мен. Винаги без колебание казвам - семейството.

Ако човек няма подкрепа и спокойствие в дома си, сигурна съм, че това ще се отрази и на желанието му за работа. Според мен рано или късно хората стигат до извода, че семейството трябва да е на първо място в ценностната им система.

Още нещо.

Мразя да ме питат също в коя от способностите ми съм най-добра. И не знам защо все така се случва, че водещият, който ме пита или е бивш политик, или настоящ актьор, музикант, или екс манекенка или дори актуална певица. Предполагам, че в този момент той/тя - водещият, също се чувства тъпо, защото това, че сега задава въпросите, не означава непременно, че е по-добър или по-слаб като тв-водещ, отколкото в другата си професия.

Има много певци, които си композират сами музиката, свирят, правят си аранжиментите, пишат си текстовете и накрая си изпълняват песните. Защо тях никой не ги пита как така имат толкова много таланти или професии – композитор, аранжор, инструменталист, поет и певец. Явно нещата могат да се съчетават.

И така.

Каква е формулата или рецептата да носиш няколко дини под една мишница? Много е просто. Каквото вършиш в момента, му се отдаваш на 100%.

Сега пиша. Естествено, че не съм с децата.

Не мога да пиша с едната ръка, с другата да храня едното дете и да учим буквички, а в същото време да гледам второто да не бръкне в контакта. А когато съм с моите съкровища, се старая да бъда само с тях.

Практикувайки йога пък, която е  моята алтернатива на спорт, се опитвам изцяло да изключа от всичко, за да разпусна.

П.П. Любимите ми писатели и певци се изявяват също като актьори, драматурзи или дори художници. Повечето имат семейства и спортуват нещо. 

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти