Полъх от друг живот: Има ли обяснение за прераждането?

Прераждането е един голям въпрос, на който сякаш никога няма да получим отговор. Поне не и в съзнателната ни реалност тук на Земята. Независимо дали сте от вярващите или от скептиците, това е тема, която няма как да не погъделичка любопитството и да ни накара да мислим за границите на възможното. Дори и учените, които работят с точност и прецизност, са заинтригувани от тази тема. Тази седмица в рубриката "Забранени истории с Джуджи" в предаването "На кафе" научаваме какво има да каже науката по този въпрос.

Прераждането е процес на развитие, еволюция на душата. Според някои, божествената искра пада в гъстата материя и след това тръгва по обратния път към Бога, към дома. Тя ще се върне там пречистена, събрала тонове житейски опит, защото в духовния свят всичко е идеално и няма условия за развитие за разлика от физическия.

7 варианта на прераждането

Ако вярваме на теориите за прераждането, физическото ни тяло е само временна обвивка, която ни е дадена за един земен живот. След смъртта, човешката душа напуска това тяло и се отправя към ново въплъщение, като избира друго време, друго място и нова обвивка. Според теорията за прераждането, миналото и бъдещето са преплетени и ние носим белезите от предишни животи както в душата, така и в тялото си.

Реинкарнацията е основна концепция в различни духовни и религиозни традиции като хиндуизъм, будизъм, джайнизъм. Тя се среща и в ученията на келтските друиди. Прераждането се отрича от християнството, юдаизма и исляма, въпреки че някои техни разновидности поддържат идеята за него.

Днес милиони хора по света вярват в прераждането и във вероятността смъртта да не е краят на всичко. Звучи успокояващо, но защо умираме, ако това не е краят? Какъв е смисълът от природния цикъл, ако той не бъде завършен? 

прераждане
Снимка: iStock

Науката не е дала официално обяснение за прераждането. Квантовата физика до някаква степен се опитва да обясни научно какво се случва със съзнанието и това е свързано с така наречената квантова суперпозиция, казва Джуджи в "На кафе".

"Тоест, частиците могат да бъдат навсякъде, по всяко време. Съзнанието също, в този смисъл. Докато не ги наблюдаваш и когато ги наблюдаваш, тези частици може да са и някъде другаде", обяснява тя. 

Чуйте видеото, за да научите още любопитни неща, свързани с прераждането. 

7 варианта на прераждането

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти