Играта "Хвани ме" или съблазняването

Играта "Хвани ме" или съблазняването
Снимка: Thinkstock

Милена Родригес

Повечето от нас са загубили представа какво означава да играеш труднодостъпен и как това силно повишава "цената" ти като мъж или жена. Освен това огромното мнозинство съвсем не е наясно и с финото изкуство да се оставиш да бъдеш хванат.

Смятаме, че играта "Хвани ме" означава, че хищникът преследва жертвата си и я унищожава, когато я достигне. Някак си се подразбира, че в цялата работа трябва да има огромно страдание и пролята кръв (разбити сърца).

Въпреки това, ако наблюдаваме ухажването на дивите животни в техните естествени условия (където нашите предци за първи път са открили този ритуал и са го усъвършенствали за собствени нужди), танцът на ухажора и ухажвания е наистина чудесна игра с много забавни моменти и за двете страни. Вълнуваща, стимулираща, възбуждаща и спираща дъха във всеки един смисъл.

За нещастие на нас човеците някъде през вековете "преследването" (при което сега е модерно да оставаш абсолютно хладен и нечувствителен) се е превърнало в игра на криеница с някой, който не иска да бъде хванат. В него, за съжаление, се използват трикове и измама, пълни измислици се представят за реалност (например: нямаше ме вкъщи, докато тя всъщност е седяла на две крачки от звънящия телефон) или пък се играе с чувствата на хората, защото това кара този, който го прави, да се усеща желан

Моето разбиране за "тръпката на преследването", която преминава в "изкуството да бъдеш хванат" е просто модерна версия на някогашното изкуство на ухажването между дами и кавалери. Всъщност ухажването си е съвсем актуално и днес - за него се смята, че предхожда изкуството на съблазняването в деликатния танц на флирта. В действителност много често съблазняването и ухажването се случват едновременно.

Ухажването е фазата, в която двама души се опитват да се усетят един друг по-добре. И двамата вече са преценили, че между тях има някакво привличане/химия и така идва интересът да са изследва по-нататък. И мъжът, и жената са наясно, че за другия има други жени или мъже, от които да избира, и всеки се старае да спечели сърцето на потенциалния партньор.

Това много прилича на ритуалите на дивите животни, при които и мъжкарят, и женската демонстрират най-добрите си качества, за да накарат другия да се чифтоса с тях. Така и двете страни допринасят еднакво количество интерес и усилия - никой не очаква нещата да продължат завинаги и никой не чувства измамен или използван.

Когато флиртът при хората протича естествено, и двамата участници изпитват голямо удоволствие да поддържат високо нивото на адреналина и да направят срещите по-забавни и интересни. Ето къде идва и редът на "тръпката от преследването", за която говорихме.

Онзи, който преследва, е човекът, който поема инициативата и прави така, че преследваният да започне да изпитва топлина и желание. Той или тя създава ситуации, събития и преживявания, които карат преследвания да мечтае, да изпитва липса и да копнее за преследвача, когато той не е наоколо. Целта на ухажора е да накара преследвания да почувства, че нещо важно се случва и че той или тя (преследвачът) е причината за това.

Преследваният от своя страна запазва известна степен на мистериозност, непознатост и труднодостъпност. Той или тя създава ситуации и преживявания (усмивка в гласа, когато преследвачът се обади, усмивка в очите, когато двамата са заедно, истински интерес към личността на другия), които ясно подсказват на преследвача, че успехът е възможен, но все пак се изискват известни усилия.

Постоянството на преследвача се възнаграждава с положителни сигнали и той се насърчава да направи повече от това, което е посмял досега.

Преследването кара двете страни да не се отпускат, като приемат че другия е сигурна партия. Играта "Хвани ме" също дава на двете страни възможността да разберат що за човек е другият и на какво ще е способен като дългосрочен партньор. И докато двама души стават все по-фокусирани един върху друг, привличането се усилва и интересът към други мъже или жени постепенно изчезва - по различни причини.

Грешката, която много мъже и жени правят, когато "преследват" противоположния пол, е да губят много време като се опитват да обърнат "не"-то в "да" - правят го като казват това, лъжат за онова и общо взето форсират нещата да се случат. Те погрешно си мислят, че с голямо количество упорита "работа" и постоянство ще накарат другия да промени мнението си.

Толкова са фокусирани върху събарянето на стените на съпротивата, че забравят да построят мостове на истинската топлина, желание и копнеж. Често се оказва, че те все още преследват някого, който отдавна е изгубил интерес. Всичко, което им е останало, е упорството и то често деградира до манипулация и просия - или до двете!

Мъжете и жените, които биват преследвани, пък нерядко правят грешката да объркват мистерията с неяснотата (като крият истинските си чувства), непознатото с несигурността (като дават смесени сигнали) и труднодостъпността с нhttp://www.edna.bg/pod-zavivkite/vryzki/ot-kakvo-zavisi-uspehyt-na-edna-vryzka-4631017евъзможността (като се крият или тичат твърде бързо напред). Това затаяване на чувства, смесените послания и криеницата само объркват и дразнят преследвача. Повечето хора, които правят това, се обръщат назад, за да видят, че единственото, което ги гони, е тяхната собствена сянка.

Мъжът или жената, които не се страхуват да играят на "Хвани ме, ако можеш" знаят как да се оставят да бъдат хванати - такива хора са рядка порода в днешно време.

Ако изучите тяхното фино изкуство, със сигурност ще си осигурите предимство, което силно ви откроява сред масовката. А това е по-лесно, отколкото си мислите!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти