Януари е обещание, което никой не е длъжен да ти даде

жена зима
Снимка: Thinkstock

Вяра Иванова

Началото на годината - време на мечти, пожелания и копнежи. Време, в което сякаш... няма време. Защото през януари всичко отлита бързо, точно както е дошло. Нова година, ново Аз, нов късмет... да, ама не. Никой не се променя за ден, още не съм сигурна дали изобщо сме способни на големи промени. Някои неща винаги ще си остават същите и Слава Богу.

Януари е месец на промяната, но и на застоя. Бързо време, което минава бавно. Такъв е януари - студен до вледеняване, изискващ до отчаяние, зареден с копнежи до пръсване. Месец на новото начало, на новите надежди, на новите страхове, на първите стъпки, на старите навици и чисто новите грешки.

Това е месецът на празните страници, на новите режими и на обещанията, които така и не изпълнихме миналата година. Януари не се прокрадва лекичко в живота ни. Той идва с гръм и трясък, с фойерверки, шампанско и силна музика. Посрещаме го на пияна глава, защото как ли бихме се справили иначе с всичките му очаквания.

жена зима
Снимка: Thinkstock

Януари е взискателен и ни кара да грешим.

Една от грешките, които мнозина от нас допускат, е да се самосъжаляваме, или да ни е тъжно за другите, мислейки, че животът трябва да е честен и справедлив или че някой ден ще стане. Но той не е такъв и никога няма да бъде. 

Когато допуснем тази грешка, започваме да се оплакваме от живота и да се чудим какво не му а наред, защо става така? "Не е честно", казвам си, но не осъзнаваме, че може би животът никога не е трябвало да бъде честен и справедлив и не е устроен по този начин.

Ето защо през януари ни е нужно по-малко чувство за самосъжаление и справедливост и повече усещане за това какво ни е нужно лично на нас и какво наистина ще ни направи щастливи. Защото януари е месец за усилена работа, най-вече върху самите нас и представите, които си изграждаме за щастие.

жена зима
Снимка: Thinkstock

Ето защо ви съветвам да го живеете този януари, ама истински го живейте. Прегръщайте го силно, теглете му майни, обичайте го и му се дразнете, защото той е тук, за да ни научи, че не винаги животът е такъв, какъвто си го представяме, че началото не винаги трябва да е бляскаво и че някои обещанията отнемат малко повече време, за да бъдат изпълнени.

Здравей, Януари, мой стари приятелю! Моля те, бъди непоколебим!

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти