Хубаво, че не ми се сбъднаха детските мечти. Иначе сега щях да съм омъжена за Гошо...

деца любов
Снимка: Istock

Представяме ви един текст, на който попаднахме из Фейсбук и ни развълнува. Думи за наивните мечти, детските работи, животът на възрастните и още нещо... (бел.ред.)

Детска му работа

Добре, че не ми се сбъднаха детските мечти. Иначе сега щях да съм продавачка в кварталния магазин, да съм омъжена за Гошо и куп други глупости.

Били сме големи да играем на криеница, но повярвайте ми - няма нищо по-хубаво от това да чуеш: „Най-накрая те намерих!“.

деца любов
Снимка: Istock

Пораснали сме, но всъщност сме още малки. Срам ни е, страх ни е и опаковаме страховете си в его, и целофан. Шумим, бързаме, мразим, крещим и после се оправдаваме със стрес. Стресът отминава, егото нощем заспива, страхът умира щом го настъпиш.

Емоциите са като децата, не можеш да ги оставиш да карат колата, но също така не можеш да ги прибереш в багажника.

А истината е, че в живота всичко отминава, освен желанието да се събудиш до морето. Добре, че са изгревите, та да отмиваме стреса в живота си. Добре, че са вълните, та да спрем да се ядосваме за травмите, които някой друг има. Защото хора с травми бол, а ние вина за тях нямаме.

деца любов
Снимка: Istock

И да, факт е че някои хора трябва да ходят със саксия в ръка, за да компенсират кислорода, който хабят. Важно е да садим дървета, от мен да го знаете. Важно е също да знаем, кога да си отворим бира, кога да поканим комшията на терасата, важно е също да не си губим дебитната карта в Царево, но това е друга история.

Важно е, да се научим да се смеем през сълзи, да отворим вратата, след като сме я затръшнали, важно е да се борим със зъби и нокти, за нещо под което пише името ни. Важно е да водим битки и да знаем, кога да отстъпим, кога да замълчим, кога да закрещим като каруцар с цяло гърло.

жена
Снимка: Istock

Защото достойнството, здравето и възпитанието са истински важните неща. Останалото можем да го опаковаме като саксия в целуфан.

И да я подарим на оня с травмите - да си диша там.

В тази вселена няма как да се спъна аз, пък да си счупиш главата ти. В тази вселена най-грозно съди виновният. В тази вселена изтъкана от емоции и съдби, виновни хора няма, има само малки.

Виж ТУК 5-те вида любов, които всеки един от нас трябва да може да разпознае >>>

Автор: Радина Стефанова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти