Хю Джакман връща времето назад и още (Плейлистът на Edna #20)

Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Скрити бижута

Барбара Стрейзанд издава още една колекция от неразпространявани досега парчета. “Release Me 2” излиза на 6 август и включва 10 песни, сред които дует с Уили Нелсън, озаглавен “I’d Want It To Be You”. Записът първоначално е подготвен като част от албума на Стрейзанд “Partners” от 2014 г., но впоследствие в кънтри баладата взима участие Блейк Шелтън. Предишният албум на Барбара излезе през 2018 г., а водещ сингъл от него бе “Walls”, с който музикалната легенда се противопостави на Доналд Тръмп (припомнете си тук).

Маските на любовта

Шестият пореден сингъл от албума “Future Nostalgia” на Дуа Липа е “Love Again”. 25-годишната изпълнителка определя песента като своята любима от него, а историята, вдъхновена от личния ѝ живот, е за смесените чувства около края на една любов. Рискованото родео с чувствата вероятно е и метафората зад видеоклипа, където виждаме британката от албански произход в кънтри облекло и в компанията на каубои с клоунски маски. Ако парчето ви звучи позната, не е случайно - то съдържа мотив от “My Woman” на Ал Боли от 1932 г., какъвто сме слушали и в парчето “Your Woman” на White Town от 1997 г.

Отново намерен

В края на юни очакваме четвъртия албум на Том Одел, който изпълнителят пише след известна пауза заради проблеми с психичното си здраве. Новият сингъл от предстоящия “Monsters” е емоционалната балада “Lose You Again”, чийто клип е заснет на стадион Уембли. Празният терен не само олицетворява самотата от текста, но и настоящите времена за концертния живот – овладявайки вече паник атаките и тревожността, Одел вероятно също чака тази обстановка да се върне към нормалното.

КИНО

Пристрастени към миналото

Новата роля на Хю Джакман е в научно-фантастичният трилър “Reminiscence”. Тук той е учен, който предлага на хората начин да изживеят отново спомените в ума си, докато бреговете на Маями претърпяват наводнения и гражданска война. Когато се влюбва в загадъчна клиентка (Ребека Фъргюсън), героят е готов на всичко да разбере откъде идва тя и защо спомените на други хора с нея включват престъпления и насилие. Филмът е режисьорски дебют за Лиса Джой, продуцент и сценарист от екипа на хитовия сериал „Западен свят“ на HBO, и ще направи световната си премиера през август.

На живот и смърт

Животът на трима пациенти зависи от един лекарски комитет, решаващ кой от тях да получи сърдечна трансплантация. Когато медиците разполагат с един час за присъда, в която са замесени пари и морални дилеми, резултатът е драматичен, а с последствията от него специалистите ще трябва да се сблъскат седем години по-късно. Лентата с участието на Джулия Стайлс е селектирана за програмата на фестивала за независимо кино Трайбека през юни 2021 г., а по-широко разпространение се очаква през юли.

Италиански афери

Младият италианец Джовани с нежелание продължава традицията за отбелязване на годишнина от смъртта на баща му. Когато носи торта у чичо си по повод 10-годишнината от загубата, животът на Джо се преобръща - той става свидетел на убийство, което ще го накара да научи кой стои зад смъртта на неговия родител. Освен Шайло Фернандез в главната роля, криминалният трилър събира звезди като Вал Килмър, Юън Макгрегър и Уилям Фиктнър. Това е първият пълнометражен филм на Джими Джанопулос, който преди това е работил върху музикални видеоклипове на Майли Сайръс, A$AP Rocky и други.

ОЩЕ

Шотландски приключения

За разлика от миналата година, пролетта на 2021 г. е особено динамична за херцога и херцогинята на Кеймбридж. След загубата на принц Филип и разхлабване на мерките, свързани с коронавируса, те се завърнаха към задълженията си с обиколка в Шотландия. Преживяванията на Кейт и Уилям са събрани във видео, качено в собствения им канал в YouTube, с който се сдобиха в края на април. Кадри вижте в клипа, а най-интересните моменти от турнето на кралската двойка си припомнете от линковете:

Тя спази обещанието си! Кейт Мидълтън зарадва 5-годишно момиче, болно от левкемия

 Кейт Мидълтън е ослепителна с тези две визии в синьо

 Обратно на мястото, където се влюбиха: Кейт и Уилям с романтично бягство в Сейнт Андрюс

 Флиртът на принц Уилям и една 96-годишна дама, който стана хит в интернет 

 Кейт Мидълтън се появи като принцеса Даяна, а принц Уилям се пошегува с музикалните умения на херцогинята

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти